Top&Flop Zulte Waregem top, Cercle Brugge flop

Zulte Waregem top, Cercle Brugge flop
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Zulte Waregem

Had Halloween er iets mee te maken? Zeker zullen we nooit zijn, maar feit is wel: het echte Essevee stond er plots weer. Nog niet met dezelfde accuraatheid van uitvoering als in de twee Boerenjaren, maar wel goed genoeg om een zwak Genk helemaal tureluurs te spelen.

Dit Zulte Waregem zal als het zo kan blijven spelen nooit degraderen. Voor de fans was het een echt kippenvelmoment, de ontlading na de match was enorm. Nu is het zaak om ook tegen de 'kleinere teams' punten te pakken. Tegen Charleroi, Moeskroen, Lierse, Cercle en WB (de vijf andere ploegen onderin) samen pakte het 1 op 15 in de heenronde!

Standard

Ook helemaal terug aan de oppervlakte gekomen: Standard. Is het Vukomanovic die een magiër is? 9 op 9 in de competitie, EL-winnaar Sevilla op een gelijkspel houden en bovenal geen enkel doelpunt slikken in 360 minuten met Thuram onder de lat.

De motor draait, de fans gaan er ook weer positief achterstaan - enkel Duchâtelet is voor hen nog een luis in de pels - en het spel was, met dank aan wie anders dan Paul-José Mpoku, opnieuw bijwijlen briljant. Nu al in de top-6, op amper zes punten van de leider.

Meer toppers naast dan op het veld: solidariteit onder de fans

En verder was het - op enkele schuchtere pogingen op andere velden na - vooral weer een vrij mager beestje, dat speeldag 14. Gelukkig waren de fans wel op post. 

De fans van Zulte Waregem hadden een spandoek klaar voor die van Racing Genk (de South Lane Crew steunt Tribune Zuid), die van Charleroi klapten mee met die van Club Brugge om Sterchele te eren, die van Standard waren terug vrij positief en ga zo maar door ... op de negativiteit van de Liersefans tegen Gent na hadden we op dat gebied absoluuet niet te klagen.

FLOP

Cercle Brugge

Hallo, Cercle? Iemand thuis? Klaarblijkelijk niet in de tweede helft tegen Kortrijk. Plots mochten de Kerels alles en was de 0-4 einduitslag zelfs niet eens overdreven.

Na de winst aan de Gaverbeek was er grote hoop bij de fans en grote woorden bij Junior Kabananga, twee thuisnederlagen verder blijft er heel weinig over. Dat supporters verhaal gingen halen bij het bestuur zegt veel: ze zijn (terecht) ongerust.

Depressief voetbal op het Lisp en in het Astridpark

Anderlecht - Lokeren was niet echt een match om happy van te worden, de ordinaire schoppartij op het Lisp tussen Lierse en AA Gent was dat evenmin. Voeg daarbij ook nog eens matte prestaties van onder meer KV Mechelen en Racing Genk en je kan besluiten: dit was geen topspeeldag.

De nivellering dreigt eens te meer, en als die er is, dan is er het eentje naar beneden. De play-offs lijken nu al prachtig spannend te gaan worden (de top-6 staat plots binnen zes punten, na halvering zijn er dat drie), maar of het spelpeil dat ook zal zijn?

Christian Dorda

Christian Dorda had zijn dagje niet en speelde een rol bij de drie tegengoals. Bij het eerste tegendoelpunt liep Diaby los in zijn rug weg, later miste hij bij de 1-2 zijn tackle compleet.

Als klap op de vuurpijl trapt hij in die fase ploegmaat Schuermans de brancard op. Voldoende? Nog niet, meende de linksachter. Bij tegengoal nummer drie gaf hij doodleuk zélf de assist voor Badri.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties