Vanhaezebrouck loopt niet te hard van stapel: "Wat is herfsttitel nog waard?"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Vanhaezebrouck loopt niet te hard van stapel: "Wat is herfsttitel nog waard?"
Foto: © Photonews

AA Gent kan zondag tegen Anderlecht de herfsttitel pakken. Hein Vanhaezebrouck kijkt uit naar de match, maar minimaliseert het belang van die herfsttitel voor zijn team. Hij hoopt wel op een helse sfeer in het stadion en weet dat het voor de supporters een mooie dag kan worden.

Sander De Graeve in Gent

"Voor ons is het leuk, maar ook niet meer dan dat. Wat is een herfsttitel momenteel nog waard? Vroeger betekende het nog iets meer. Je wist: 'Nog eens zoveel punten in de terugronde en we zijn misschien kampioen.' De waarde is verminderd door de nieuwe competitieformule."

Vooral in de media blijft het wel een thema. "De kranten schrijven erover en je krijgt al eens wat extra aandacht. Dat is mooi meegenomen, maar als ploeg zelf moet je daar niet te veel op focussen. Het blijft een papieren titel. Ik heb nog nooit op een spelersbus zien staan: '35 keer herfstkampioen.'"

'35 keer herfstkampioen', dat heb ik nog nooit op een bus zien staan

Vanhaezebrouck ziet ook op training niet veel verschil bij zijn spelers. "Ik zie heel veel gedrevenheid, maar dat zie ik iedere week. Als je de kans krijgt om de eerste plaats te pakken, laat dat een speler natuurlijk niet onberoerd. We spelen tegen de leider en dat is leuk, meer gaan we er niet achter zoeken."

Anderlecht staat er altijd

De klip die de Buffalo's moeten ronden, blijft natuurlijk Anderlecht. "Ze zeggen altijd: We are Anderlecht, maar dat klopt ook. Anderlecht staat er altijd en heeft veel kwaliteiten. Het zal een zware dobber worden. Ik schat dit Anderlecht ook sterker in dan dat van vorig seizoen."

Voor de supporters kan het een feest worden zondag. "Voor de club kan het een fantastisch moment zijn. Met een vol stadion in eigen huis tegen de leider speler voor de eerste plek, is ook iets speciaals. Ik hoor dat de club bezig is met verschillende activiteiten en dat er opgeroepen wordt om zo verkleed mogelijk in blauw en wit naar het stadion te komen. Laat ze maar het stadion helemaal blauw-wit kleuren. Ik hoop dat er een helse sfeer komt en we kunnen laten zien dat we er staan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties