Alderweireld haalt het van De Laet

Jeroen Evens
| 1 reacties

Southampton, dé verrassing in de Premier League dit seizoen, heeft opnieuw de drie punten beet. De ploeg van Ronald Koeman won ditmaal met 2-0 van Leicester City. Zowel Alderweireld als Ritchie De Laet stonden op het veld.

De eerste helft tussen de nummer twee en nummer achttien begon echter teleurstellend. Southampton kreeg de beste kans, maar aanvaller Sadio Mane schoot de bal over het doelhout. Beide ploegen gingen bijgevolg zonder doelpunt de rust in.

In de 68e minuut wisselde Koeman Mane voor Shane Long, en dit pakte goed uit. De Ier die in het tussenseizoen voor 15 miljoen overkwam van Hull City, maakte zeven minuten later het openingsdoelpunt. Vanop zo’n 15meter bracht hij met een afgemeten schot Southampton op voorsprong.

Chris Wood kon gelijk maken voor Leicester, maar miste een grote kans. Aan de andere kant toonde invaller Long zijn kwaliteit nogmaals. Vijf minuten voor affluiten zette Wanyama met een slimme pass de Ier alleen voor doel, die de kans niet liet liggen.