Sigthorsson vol vertrouwen: "België is goed, maar wij steken in bloedvorm"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Sigthorsson vol vertrouwen: "België is goed, maar wij steken in bloedvorm"
Foto: © Photonews

Kolbeinn Sigthorsson is dé grote ster van het IJslandse voetbal. De aanvaller van Ajax neemt het morgen in een vriendschappelijke interland op tegen de Rode Duivels. "Het is een perfecte generale repetitie voor onze EK- kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië."

Vergis jullie niet: IJsland is niet langer een voetbaldwerg. De natie telt dan maar een dikke 300.000 inwoners, maar er lopen er wel enkele jongens tussen die tegen een bal kunnen trappen. De nationale ploeg sloop onlangs de top dertig van de wereld binnen, gaf Nederland het nakijken en is goed op weg om de kwalificatie voor het EK 2016 binnen te halen.

Ook de oefenpot tegen de Rode Duivels wordt vol vertrouwen aangevat. "België is goed", slaat Kolbeinn Sightorsson de nagel op de kop tegenover Belga. "Er lopen een pak toppers rond en elke positie is dubbel of zelfs driedubbel bezet, maar wij steken in bloedvorm. Bovendien komen er nog enkele belangrijke maanden aan met het oog op de eindronde van het EK. Het is dus goed dat IJsland zich kan meten met een topland."

Het is goed dat IJsland zich kan meten met een topland

"België is in dat opzicht de generale repetitie voor de wedstrijd van zondag in Tsjechië", besluit de aanvalsleider van Ajax. "We zijn onze groep uitstekend gestart, maar hebben nog niets in handen. Het wordt hard werken, maar het duel tegen de Rode Duivels komt voor ons op een goed moment."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties