Balans na een half seizoen: KV Oostende

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Balans na een half seizoen: KV Oostende
Foto: © Photonews

Het seizoen is halfweg. Hoog tijd dus voor een tussentijdse balans. We kijken terug naar onze prognose voor het seizoen en analyseren de kansen voor de tweede seizoenshelft met Eddy Snelders. KV Oostende vinden we terug op een elfde stek.

Huidige plek: 11 / Prognose: 8

KV Oostende begon het seizoen twijfelend met nederlagen tegen Lierse SK en RSC Anderlecht. The Kustboys herpakten zich echter en zetten met dertien op vijftien zelfs een heuse reeks neer. Het doelpuntenfestival (3-5-overwinning, nvdr.) op Sclessin zit nog vers in ieders geheugen. 

Een plaatsje in de top zes was dan ook meteen het deel van de kustjongens. Marc Coucke begon al te dromen van een stunt, maar Oostende kreeg een (logische) terugslag. De voorbije weken werd enkel nog tegen KVC Westerlo gezegevierd. 

Onze redactie posteerde de West-Vlamingen voor het seizoen nog op een achtste plaats. Onze prognose kan je overigens via DEZE LINK nog eens nalezen. Het is momenteel iets lager zoeken naar Oostende, maar Fred Vanderbiest en zijn troepen kamperen slechts twee puntjes onder die achtste plaats.

TOP: dé combinatie op het middenveld

Marc Coucke liet het vorig seizoen al optekenen: "KV Oostende heeft met Andile Jali de grootste transfer uit de geschiedenis van de club gedaan." En de excentrieke voorzitter heeft gelijk gekregen. De Zuid-Afrikaanse international is een plezier om naar te kijken, zoekt altijd de voetballende oplossing en heeft de bal dit seizoen amper verloren.

Bovendien is de combinatie van Jali met Sébastien Siani een schot in de roos. Beide spelers zijn enorm complementair en bewezen dat vooral tegen de topclubs. Oostende is dan wel niet in staat om haar voet naast die van RSC Anderlecht, Club Brugge of Standard te zetten, maar the Kustboys werden ook nooit naar huis gevoetbald. En dat is zeker en vast de verdienste van het centrale duo.

FLOP: transfer Ruytinx rendeert nog niet

Fred Vanderbiest slaagde er enkele maanden geleden eindelijk in om Bjorn Ruytinx naar het Albertpark te halen. De oefenmeester trok al sinds de promotie aan de mouw van de aanvaller, maar de transfer kan momenteel bezwaarlijk een succes genoemd worden.

El Toro zit vooral op de bank en kon op het veld nog niet helemaal overtuigen. Al willen we hier natuurlijk de rekening van Ruytinx niet maken. De man is nog steeds een voorbeeld qua werkethiek en maakt momenteel een meer dan logische aanpassingsperiode door na jaren aan Den Dreef.

De mening van... Didier Ovono

De Gabonese doelman van KVO is ook dit seizoen belangrijk voor the Kustboys. De voorbije weken kon hij de nederlagen dan wel niet vermijden, maar dat is geen reden om zich zorgen te maken. "Als we drie keer winnen, dan spelen we bijna kampioen. En als we twee keer verliezen, dan moeten we naar onderen kijken", aldus Didier Ovono. "We moeten realistisch blijven en het rationeel bekijken. We staan waar we staan en ik zeg niet dat we niet naar beneden moeten kijken, maar we moeten gewoon hard blijven werken en dan komt het goed."

De kijk van Eddy Snelders

"Al bij al reiken de ambities van Oostende niet verder dan de huidige ranking. Na de overwinning op Standard begon men aan de kust al te dromen van play-off 1. We moeten daar realistisch in zijn. Oostende was anderhalf jaar geleden, dus voor de komst van Marc Coucke, nog een degradatiekandidaat."

"Ik denk dat Oostende opnieuw een vaste waarde zal zijn in PO2. Al mag je met de huidige ploeg misschien iets meer verwachten dan vorig jaar. Bovenaan de rechterkolom is met een aantal thuiszeges realiseerbaar. Ze kenden al euforie en enkele teleurstellingen. Dat zijn typische kenmerken voor een ploeg die op die plek balanceert."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties