Tierlantijntjes van Hazard en pittige tackles

Tierlantijntjes van Hazard en pittige tackles
Foto: © Photonews

25 fitte spelers op het veld, een halfuurtje intensief trainen en dan nog wat afwerken op doel. Marc Wilmots keek goedkeurend toe en heeft zijn ploeg voor morgen klaar. Namen gaf hij niet, maar nog een waarschuwing voor de sterkte van Wales kon er wel vanaf.

Johan Walckiers in Neerpede

Eigenlijk was het een vrij ontspannen training. Wilmots moeide zich zelfs persoonlijk op training en trapte de voorzetten voor een deel van de groep. Ciman riep daarbij: "Zijn dat nu voorzetten?" Er kwamen daarbij een paar acrobatische nummertjes van Eden Hazard en Laurent Ciman aan te pas. Hazard ging zelfs nog even zelf in doel staan, maar we raden hem aan toch nog niet van positie te veranderen. 

Anthony Vanden Borre zocht iets eerder dan de rest de kleedkamer op. "Maar dat was geen probleem. Ze kregen vijftien minuten vrij en mochten ook naar binnen als ze wilden", verklaarde Wilmots, die enkele stevige tackles zag. "Maar dat heb ik graag de dag voor de match. Ik wil dat ze trainen zoals ze spelen. Valt er een blessure, is dat zo, maar ik wil niemand zijn voet zien terugtrekken."

Ik wil niemand zijn voet zien terugtrekken

Wilmots wou nog eens de nadruk leggen op zijn organisatie. "Bij balverlies wil ik iedereen zo snel mogelijk zijn positie weer zien innemen. Axel speelt daar een belangrijke rol in. Maar het is niet gezegd dat hij zo laag zal blijven spelen. Volgende match kan het al anders zijn. Met Defour erbij is dat bijvoorbeeld al anders. Maar wij willen onze kwaliteiten niet verliezen. We gaan zeker niet enkel aan verdedigen denken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties