Vertonghen moet zich inhouden: "Ik sta liever in de spits"

Vertonghen moet zich inhouden: "Ik sta liever in de spits"
Foto: © Photonews

Jan Vertonghen moet het schip leiden zondag tegen Wales. Daarbij zal hij zich zelf ook wel aan de tactische instructies moeten houden, want na IJsland kregen de verdedigers een speciale briefing van de bondscoach. "Ja, we gaan terug naar voor het WK", zei Vertonghen.

Johan Walckiers in Neerpede

De bondscoach was - zoals ten treure gezegd en geschreven - niet tevreden met zijn backs tegen IJsland. Ze gaven te veel ruimte weg omdat ze praktisch als aanvallers speelden. "Ik sta liever in de spits hé", kon er bij Vertonghen nog een grapje af. "Het is verleidelijk om aan te vallen als er zoveel ruimte voor je ligt. Anthony en ik hebben aanvallend veel bijgedragen, maar we hebben Toby en Nico wat in de steek gelaten. De coach heeft daar met ons over gesproken en gezegd wat hij van ons verwacht."

En dus wordt er weer meer verdedigende zekerheid ingebouwd. "We gaan wat terug naar voor het WK", bevestigde Vertonghen met enige aarzeling. "Het is onze eerste taak om de centrale verdedigers bij te staan. We hebben aanvallend genoeg jongens die het verschil kunnen maken. En ik wil liever winnen dan te mogen aanvallen. We zullen iets ingetogener moeten spelen. Eerst verdediger zijn en dan pas aanvaller. Terug naar de basisprincipes."

Ik wil liever zestig matchen spelen

Bij Tottenham draait het niet echt en Vertonghen moet er de concurrentie aangaan met drie zware concurrenten: Fazio, Chiriches en kapitein Kaboul. "Natuurlijk wil ik liever zestig matchen per seizoen spelen, maar de coach heeft een andere visie en wil graag roteren. Ik heb net als de club ups en downs. Ik startte het seizoen met een blessure. Vergeleken met de twee vorige seizoenen is het nog niet hetzelfde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties