Gent moet bijna volledig elftal missen

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 15 reacties
Gent moet bijna volledig elftal missen
Foto: © Photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Interlandbreaks zijn doorgaans hét ideale moment om de selectie opnieuw fit te krijgen. Bij Gent draaide het anders uit. De ziekenboeg zat nog nooit zó vol. Maar liefst tien spelers van de A-kern zijn onbeschikbaar voor de match van zaterdag.

Sander De Graeve in Gent

Enkele weken terug viel Hein Vanhaezebrouck haast van zijn stoel toen een reporter hem het volgende zei: "Je moet wel een gelukkige trainer zijn, met een volledig fitte selectie." Op dat moment lagen Kums, Gavazaj, Caenepeel, Pedersen en Puljic in de lappenmand. Na de match tegen Anderlecht kwamen er nog een paar bij.

"Het is serieuze boterham, wat zeg ik, een heel brood", aldus Vanhaezebrouck in het begin van de persconferentie. Centraal in de verdediging vielen twee spelers uit. "Nogueira is out en trainde een hele week niet mee. Twee dagen geleden verloren we Rafinha met een contractuur aan de hamstrings. Hij kon rustig hervatten, maar het is afwachten voor zaterdag." Wellicht komt Nielsen op zijn plek in de defensie.

Gisteren op training kreeg ook doelman Maes te kampen met een lelijke blessure. "Hij heeft een zware vleeswonde. Zijn scheenbeen lag open tot op het bot. In het ziekenhuis hebben ze het moeten hechten, hij is minstens tien dagen out." Een streep door de rekening van de derde doelman, die einde contract is en wellicht op zoek gaat naar een nieuwe club.

Verder is ook kapitein Sven Kums nog steeds geblesseerd. Centraal op het middenveld is de spoeling dun, want ook Milicevic en Van Der Bruggen zijn onbeschikbaar. "Hannes heeft individueel getraind, maar voelde vandaag opnieuw iets. Milicevic traint individueel." Verder zijn ook Soumahoro, Gavazaj, Pedersen en Puljic nog steeds geblesseerd. Het wordt puzzelen voor Hein Vanhaezebrouck tegen Cercle.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties