Hasi en MPH allebei in koor: "Wij hadden moeten winnen"

Hasi en MPH allebei in koor: "Wij hadden moeten winnen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wat gebeurt er als elke ploeg één helft voor zijn rekening neemt? Dan denkt elke coach dat zijn ploeg de wedstrijd verdiende te winnen. Het was niet anders met Besnik Hasi en Michel Preud'homme.

Johan Walckiers in Anderlecht

We kunnen beide standpunten begrijpen. Als je 2-1 voorstaat en in de slotfase de gelijkmaker slikt, ben je ontgoocheld. En als je in de eerste helft de match al kan beslissen, begrijpen we ook dat je ontgoocheld bent. "Als Kawaya die kans afmaakt, winnen we altijd, want dan is de match doodgemaakt", aldus Hasi.

Preud'homme zag dan weer José Izquierdo twee reuzenkansen missen in de eerste helft. "De eerste helft was goed, maar we hadden meer moeten scoren. 0-3 had niet overdreven geweest, maar dat lieten we liggen. In de tweede helft lieten we ons dan teveel onder druk zetten."

Eén keer in de fout kan, twee keer ook, maar nu stel ik me vragen

Hasi was dan weer niet blij met de tweede tegengoal, wééral na een fout op een gevaarlijke plaats. "Het zijn jonge gasten, maar die fouten moeten er uit", reageerde Hasi streng. "Je kan één keer in de fout gaan, twee keer ook, maar nu begint het toch fameus op te lopen. Ik stel er me ook vragen bij ja."

De twee ploegen lijken de twee voornaamste uitdagers voor de titelrace. "Er is vandaag geen morele winnaar. Daarvoor is het veel te vroeg", vond MPH. "Dat we aan elkaar gewaagd zijn? Dat wisten we al voor deze match. Wij hebben nog progressiemarge tegen de play-offs en hopelijk zijn we tegen dan beter", zei Hasi dan weer. Het wordt nog boeiend...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties