Reactie Simons mist opnieuw van op elf meter: "Beter dat iemand anders in toekomst trapt"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 23 reacties
Simons mist opnieuw van op elf meter: "Beter dat iemand anders in toekomst trapt"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Timmy Simons miste vanmiddag zijn tweede elfmeter op één week. De aanvoerder van Club Brugge ging tegen Waasland-Beveren al de mist in en botste deze keer op de benen van Silvio Proto. "Als iemand zich geroepen voelt om de strafschoppen te nemen, laat maar komen."

Cédric De Volder in Anderlecht

  • Simons mist voor tweede week op rij van op elf meter
  • Nieuwe strafschopnemer voor Club Brugge
  • Uiteindelijk maakt Club toch nog gelijk

Silvio Proto redde de elfmeter van Timmy Simons met een beenveeg. "Ik wist zeker dat Timmy door het midden ging trappen", aldus de doelman van RSC Anderlecht. "Ik had het er tijdens de opwarming nog over met Sasha Kljestan. Waarom ik dan toch vertrok? Ik begon op het laatst te twijfelen."

"Silvio kan natuurlijk zeggen wat hij wil na de wedstrijd", lacht Simons zelf. "Ik heb ooit eens tegen hem gescoord toen hij nog bij La Louvière speelde. Ook toen trapte ik de bal gewoon door het midden."

MPH: "Druk op schouders van Timmy verlichten"

"Al is het misschien goed dat er vanaf nu iemand anders die strafschoppen zal trappen", verrast Simons. "Iemand die niemand kent, hé. Ik wil mijn verantwoordelijkheid zeker nog opnemen, maar heb er geen probleem mee als iemand zich geroepen voelt."

Ook Michel Preud'homme sloot zich aan bij de woorden van zijn aanvoerder. "Misschien is het inderdaad goed om iemand anders aan te duiden. Op die manier kunnen we de druk op de schouders van Timmy eventjes verlichten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties