Reactie Simons weigert strafschop te trappen: "Het was nochtans een ideaal moment om vertrouwen terug te pakken"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 26 reacties
Simons weigert strafschop te trappen: "Het was nochtans een ideaal moment om vertrouwen terug te pakken"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge heeft opnieuw een strafschop tegen de touwen getrapt. Lior Refaelov gaf Laurent Henkinet het nakijken van op elf meter. "Ik trapte ook bij mijn vorige clubs de strafschoppen. Maar eigenlijk is het bij ons helemaal geen onderwerp."

Cédric De Volder in Kortrijk

Eigenlijk zijn de strafschoppen wel een onderwerp bij blauw-zwart. Timmy Simons faalde twee keer en gaf na de topper bij RSC Anderlecht aan dat het beter zou zijn als er iemand anders achter de bal gaat staan. 

"De coach had Nicolas Castillo en mij aangeduid voor de strafschoppen", aldus Lior Refaelov. "We moeten dan maar op het veld beslissen wie zich goed voelt. Waarom ik dan toch naar Timmy wees? De wedstrijd was gespeeld, hé. Het leek een ideaal moment om hem zijn vertrouwen terug te geven."

Simons: "Laat Lior en Nico maar doen. Al kan het snel gaan met een aantal vervangingen"

Simons dacht er zelf geen moment aan om achter het leer te gaan staan. "De fans riepen wel mijn naam, maar het gaat helemaal niet om mij. Al getuigt de actie van Refaelov van een pak respect, hé. Of ik in de toekomst opnieuw ga trappen? Laat Nico en Lior maar doen. Maar met een aantal vervangingen kan het snel gaan."

Leuk detail: Refaelov koos voor een panenka. "Ik trapte ook bij mijn vorige clubs de strafschoppen. En soms moet je de doelman eens op een andere manier verschalken, hé." (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties