Dendoncker verandert van mening: "Misschien toch wel verdediger"

Dendoncker verandert van mening: "Misschien toch wel verdediger"
Foto: © Photonews

Leander Dendoncker speelde een heel goeie wedstrijd als centrale verdediger. Een positie waar hij in het verleden niet altijd met alle plezier aan de slag ging. Maar tijden veranderen en meningen ook.

Dendoncker is nog steeds maar 19 en eigenlijk hoeft hij zich niet op één positie toe te leggen. In Anderlecht zou hij wel eens sneller carrière kunnen maken als verdediger, als hij er zich op wil concentreren. "Ik was tevreden over mijn match tegen RC Mechelen", vond Dendoncker.

"Na Arsenal, Gent en RC Mechelen ben ik wat van gedacht veranderd", knikte hij. "Ik speel nog altijd liefst op het middenveld, maar ik kan het blijkbaar ook als verdediger."

Niet veel ploegen kunnen deze jeugdopleiding voorleggen

Hij stond trouwens met de helft van de beloftenploeg op het veld waar hij vorig seizoen nog mee speelde. "Leuk hé! We krijgen veel vertrouwen van de trainer. Die had gezegd om in blok te spelen en niet te veel individuele acties te maken."

"Of Kawaya dat wel deed? Goh, daar kan ik weinig over zeggen. Hij heeft de technische bagage en wil dat ook tonen. Maar er zijn niet veel ploegen die deze jeugdopleiding kunnen voorleggen en ze ook laten spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties