BeNe: Standard wil voorbij Club Brugge, Anderlecht en Lierse kunnen punten afsnoepen van concurrenten

BeNe: Standard wil voorbij Club Brugge, Anderlecht en Lierse kunnen punten afsnoepen van concurrenten
Foto: © Photonews

Het einde van de heenronde komt ook in de BeNe League dichterbij. Standard wil tegen Club Brugge winnen om bovenin te blijven meedraaien, Anderlecht en Lierse kunnen punten afpakken van rechtstreekse tegenstanders van de Rouchettes. OHL en Gent gaan op zoek naar een belangrijke driepunter.

Door Aernout Van Lindt

Standard wil in eigen huis maar wat graag de drie punten thuishouden tegen Club Brugge. "Maar we mogen hen zeker niet onderschatten", klinkt het bij Julie Biesmans in gesprek met Voetbalkrant.com.

"We verloren soms wedstrijden de voorbije seizoenen op een domme manier, dat mogen we deze keer niet tegen Brugge tegenkomen. De motivatie om de drie punten te pakken is er zeker."

Maar ook Club Brugge wil maar wat graag nog eens winnen om te blijven meedraaien in de subtop: "Maar dan zal het wel beter moeten dan in de bekerwedstrijd tegen Standard B", waarschuwt Tine de Caigny.

AA Gent staat momenteel voorlaatste met zeven punten, dat zijn er twee minder dan Heerenveen. Het rechtstreekse duel is dan ook dé ideale manier om een plekje op te schuiven in de stand. OH Leuven wil - na de 4-0 in de Beker van België - de eerste punten in de competitie gaan pakken in Telstar.

Bij Lierse komt dan weer de Sint langs met geschenkjes voor de kinderen. Maar komt Sinterklaas ook met een geschenkje voor de Lierse Toppers zelf? Drie punten tegen de voorlopige leider in de BeNe League zou heel mooi zijn, ook Anderlecht wil punten afpakken van die andere topploeg Twente. 

Programma (19.30 uur):

PSV - PEC
Lierse - Ajax
Telstar - OHL
Standard - Club Brugge 
Twente - Anderlecht
Gent - Heerenveen (20.30 uur)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties