Vanhaezebrouck wuift vertrouwensdip weg: "Veel ploegen zouden eruit liggen in Lommel"

Vanhaezebrouck wuift vertrouwensdip weg: "Veel ploegen zouden eruit liggen in Lommel"
Foto: © Photonews

Zondag staat in de Ghelamco Arena de topper tussen AA Gent en Racing Genk op het programma. Het team van Vanhaezebrouck wou na de tik in Waregem vertrouwen opdoen in de Beker, maar ook dat liep niet van een leien dakje.

Sander De Graeve in Gent

Toch wil Hein Vanhaezebrouck het niet over een vertrouwensdip hebben. "Ik kan u veel ploegen noemen die er al uit liggen. We zijn niet bezig met het feit dat we een moeilijke match hadden. Ik zal meer zeggen, er zouden veel ploegen in het zand gebeten hebben in Lommel."

Mentaal geen enkel probleem

"We deden wat we moesten doen en hebben ons gekwalificeerd. Ons moraal werd opgekrikt omdat we naar de kwartfinale gaan in de Beker. Tegen Zulte Waregem leden we ook een ongelukkige nederlaag. We werden niet weggespeeld, hé. Wat dat betreft hebben we mentaal geen enkel probleem."

In Waregem en tegen Lommel zette Gent alvast een recente, positieve trend verder. Het komt de laatste matchen op voorsprong én de efficiëntie ging omhoog. "In Waregem hielden we het achteraan dicht en scoorden we één van de weinige kansen. Daarna kregen we de omstandigheden tegen."

Drie dagen recuperatie is genoeg

"Ook in Lommel scoorden we zonder een pak kansen te creëren en tegen Cercle voetbalden we ook geen twintig kansen bij elkaar, maar we scoorden wel." Tegen Racing Genk zal het nodig zijn. AA Gent heeft in eigen huis tegen de toppers nog steeds een probleem. Dit seizoen kwam Anderlecht winnen. In de komende weken en maanden moeten Standard en Club ook nog over de vloer komen."

Het feit dat Genk niet aan de bak moest in de beker en Gent wel, is van geen belang volgens de coach. "Drie dagen is voldoende om te recupereren. Je hebt dan wel wat minder tijd om de match voor te bereiden, maar een groot probleem is het niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties