"Enthousiasme? Ja. Extra druk? Neen!"

"Enthousiasme? Ja. Extra druk? Neen!"
Foto: © photonews

KV Kortrijk krijgt vanavond KV Mechelen over de vloer. Bij een nieuwe overwinning zou de Veekaa 15 op 15 pakken en bovenin helemaal blijven meedraaien. Coach Vanderhaeghe verwacht een moeilijke match, maar een nieuwe driepunter acht hij zeker mogelijk.

Door Aernout Van Lindt

  • Op vier punten van de leider
  • Geen extra druk
  • Moeilijk programma op komst

“Wie na de heenmatch tegen KV Mechelen had gezegd dat we nu op vier punten van de eerste plaats zouden staan, die had ik gek verklaard. Ja, dat klopt wel wat. We kennen ons parcours en we moeten zeggen: er zijn veel ploegen aan elkaar gewaagd.”

“De topploegen laten voorlopig veel punten liggen. Er is misschien bij hen een beetje de mentaliteit dat het nu nog niet hoeft, dat ze er maar in de play-offs echt moeten staan. Daardoor kunnen wij nu voorlopig ons wagonnetje aanhaken.”

Topploegen laten veel punten liggen

Toch is het ook de eigen verdienste van Kortrijk dat ze zo hoog staan: “We hebben al een paar reeksjes neergezet van overwinningen na elkaar. Momenteel zijn we met een 21 op 27 toch heel goed bezig.”

En dus komt er misschien toch stilaan wat extra druk om bovenaan te blijven meedraaien? “Er is wat de enthousiasme van het moment als het goed gaat, maar over druk mogen we niet spreken. Ik probeer die druk ook af te houden als coach en dan zien we wel: hopelijk staan we terug scherp tegen KV Mechelen.”

Veel respect voor Mechelen

Geen makkelijke tegenstander, weet Vanderhaeghe: “Ik heb veel respect voor Mechelen. Ze hebben dit seizoen op een paar cruciale fases punten laten liggen en niet kunnen profiteren, terwijl wij een aantal keer een situatie wél hebben kunnen ombuigen. Toch zal het een lastige match worden tegen hen.”

Met het moeilijke programma op komst, pakt Kortrijk misschien toch maar beter de drie punten: “We hebben thuis al wat punten laten liggen, maar zijn nu op de goede weg in het eigen stadion. Mechelen zouden we aan de kant moeten kunnen zetten, maar het zal zeker niet makkelijk worden.”

“Daarna volgen twee lastige uitwedstrijden, maar we hebben dit seizoen al bewezen dat we ook op verplaatsing ons spel durven spelen en we hebben toch al vijf keer gewonnen, dat wil ook iets zeggen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties