Sprokkels: Primeur in Baskenland

Sprokkels: Primeur in Baskenland
Foto: © Photonews

Elke dag loopt er op onze redactie ook heel wat kleiner nieuws binnen. Ook die nieuwtjes willen we jullie niet onthouden. U kan ze vinden in dit handig overzicht.

  • Wigan-voorzitter Whelan kwam in het nieuws omwille van beledigingen aan het adres van Chinezen, die hij spleetogen noemde. Hij verdedigde zichzelf: "Toen ik opgroeide noemden we Chinezen 'chingalings'. Dat was niet vervelend bedoeld." Belangengroep The Britisch Chinese Project kon niet lachen met deze verklaring.
     
  • Athletic kiest er bewust voor om enkel Basken in het team op te nemen. Vandaag was er een primeur bij het team uit Bilbao: Iñaki Williams is de eerste speler met een zwarte huidskleur die mocht opdraven bij het A-team.
     
  • KV Mechelen gaat een honderdtal shirts verkopen voor de jeugdwerking. Je kan vanaf heden bieden op je favoriete truitje, al danniet als kerstgeschenk.
     
  • Cercle Brugge overlegde met de supporters over de toekomst. Daar verklaarde het bestuur ook dat het werkt aan 1 tot 3 versterkingen op de Belgische markt.
     
  • Victor Vazquez mag morgen 100 kaarsjes uitblazen voor zijn 100e wedstrijd in eerste klasse.
     
  • De supporters van Oostende krijgen wel degelijk een deel van hun gespendeerde geld aan de bekermatch in Charleroi terug. De spelers moesten samen 500 euro ophoesten. 
     
  • Zowel Moeskroen als Charleroi zullen voor een (quasi) uitverkocht huis spelen dit weekend. Met de komst van respectievelijk Anderlecht en Standard wordt het een hoogmis voor het voetbal in Henegouwen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties