Dendoncker is de Chinese vrijwilliger: "Ik begrijp niet dat we zo aan een match beginnen"

Dendoncker is de Chinese vrijwilliger: "Ik begrijp niet dat we zo aan een match beginnen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Arme Leander Dendoncker: de 19-jarige middenvelder moest na de rust invallen in een ploeg die niet draaide en achteraf moest hij dan ook nog eens uitleggen waarom die ploeg niet draaide. Terwijl hij eigenlijk nog de beste Anderlechtenaar was.

Johan Walckiers in Moeskroen

Dendoncker stond er wat nerveus bij. Wat moet je doen? Je kan je ploegmaats niet beginnen afbreken voor hun gebrek aan mentaliteit terwijl je zelf niet op het veld stond die eerste helft en dat je die mentaliteit dan nog moet verklaren terwijl je zelf wel goed inviel, maakt het allemaal niet makkelijker.

Een kwestie van instelling zeker?

"Ik kan er niet veel over zeggen", zei hij herhaaldelijk op de vragen van de journalisten die vroegen hoe deze prestatie mogelijk was. "Dat weet ik niet. Een kwestie van instelling zeker? Hoe je begint aan een match is belangrijk. Zeker op Moeskroen omdat die mannen altijd gedreven zijn. Je moet klaar zijn van in het begin. Ik begrijp niet hoe we zo begonnen zijn."

"We waren als ploeg niet wakker. Mijn eigen mentaliteit? Ik geef altijd alles. Het begint met je ingesteldheid. Ik ga er altijd volledig voor. Of ik nu meer kans maak om in Dortmund te spelen? Dat weet ik niet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties