Lukaku nam een enorm risico: "Ik kon niet passen of trappen. Sprinten? Nee, eigenlijk niet"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Lukaku nam een enorm risico: "Ik kon niet passen of trappen. Sprinten? Nee, eigenlijk niet"
Foto: © Photonews

KV Oostende won gisteren na een - het moet gezegd - slechte prestatie met 2-1 van Lierse SK. Jordan Lukaku was één van de weinigen die bij de thuisploeg zijn gebruikelijke niveau haalde. Al was de flankverdediger eigenlijk nog steeds geblesseerd...

Cédric De Volder in Oostende

Het was een verrassing dat Jordan Lukaku aan de wedstrijd begon. Het jeugdproduct van RSC Anderlecht blesseerde zich enkele weken geleden tijdens de interlandbreak.

"Maar normaal gezien kon ik niet spelen", geeft Lukaku toe. "De medische staff deed de voorbije dagen alles om me klaar te stomen en tijdens de opwarming heb ik besloten om het risico te nemen."

Ik speelde op zo'n zeventig procent van mijn capaciteiten

En een risico was het zeker en vast. "Ik ken mijn lichaam ondertussen. Maar vorig seizoen begon ik ook te vroeg na een blessure en lag ik uiteindelijk zes maanden in de lappenmand. De volgende dagen worden alvast spannend. Krijg ik een reactie of niet?"

"Ik speelde op zo'n zeventig procent van mijn capaciteiten", besluit Lukaku. "Ik stond op één been te voetballen, hé. Ik kon niet trappen of passen, een lange bal was al zeker geen optie. Een degelijke sprint trekken? Nee, eigenlijk niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties