"Anderlecht toonde het summum van het onmogelijke"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 6 reacties
"Anderlecht toonde het summum van het onmogelijke"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Europese overwintering mag dan wel bewerkstelligd zijn, paars-wit reisde na het debacle op Le Canonnier met een vat vol twijfels naar Dortmund. Met de aanhoudende blessurelast en de Afrika Cup in aantocht lijkt er niet meteen een oplossing voor handen. "De kern was al van bij het begin te nauw."

"We hebben zaterdag het summum van het onmogelijk gezien", is Eddy Snelders bij Voetbalkrant.com scherp na de 4-2-pandoering bij Moeskroen. "Zoveel zaken die tegelijk slecht gingen. Ik veronderstel dat dit niet meer zal voorkomen."

Hoorden we dat na de wake-upcall in Charleroi ook niet? "Klopt, dat is net het probleem van Besnik Hasi. Hij maakte duidelijk dat Moeskroen belangrijker was dan Dortmund, maar als de spelers de theorie negeren kan een trainer nog zoveel molenwieken langs de zijlijn als hij wil."

Anderlecht kan niet op reserve spelen

De nakende schreeuw om versterking stond in de sterren geschreven. "De kern was al nauw van bij het begin. Nu komt alles wat samen. Enkele routiniers zijn gekwetst en met te veel jeugd tegelijkertijd kan het eens minder gaan. Dat zijn de klassieke groeipijnen."

"Nu komt er ook nog het mentaliteitsprobleem bij", stelt Snelders vast. "Er wordt dikwijls naar wedstrijden toegeleefd met het gevoel: het zal wel loslopen. Daar heeft Anderlecht niet genoeg reserve voor."

Wasilewski? Versterkingen grondiger overwegen

Toch is het volgens Snelders nog niet te laat voor de landskampioen. "Anderlecht doet niet aan jeugdwerking voor een ander, het wil zelf succesvol zijn. Dankzij de punten in de CL is er meer financiële armslag voor ervaring. Al weten de andere ploegen dat ook."

"Ofwel haal je spelers als Scholz binnen die veel geld kosten, ofwel ga je op zoek naar spelers die elders op de bank zitten. Het is dan maar de vraag of ze iets kunnen betekenen."

"Defour zijn ze zo op een geslaagde manier kunnen gaan halen, maar nu opperen ze hetzelfde met Wasilewski. Iemand die laatste staat in de Premier League en weg moest omdat hij niet voldeed. De versterkingen moeten grondiger overwogen worden", besluit Snelders. (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties