De Dortmundse kerstmarkt kleurt stilaan paars-wit

De Dortmundse kerstmarkt kleurt stilaan paars-wit
Foto: © SC

Met 3200 zijn ze vanavond, de Anderlechtfans die afreisden naar Dortmund. En die verzamelen stilaan allemaal op de kerstmarkt van Dortmund, waar de glühwein en het bier al rijkelijk aan het vloeien zijn.

Alhoewel bier... "We vinden hier nergens een café waar ze bier serveren", klinkt het bij Koenraad aan de enige bar die zo slim geweest is buiten een tap te installeren. "We kunnen toch geen hele namiddag schnapps drinken? Dan zien we niks meer van de match."

Al hadden sommigen daar blijkbaar minder last van. Een paar supporters liepen al met behoorlijk wat alcohol in de ogen rond. En het is nog een zestal uur tot aan de match...

Al hadden ook de kraampjes met 'bratwursten' de nodige trek. Halve meters worsten liggen immers klaar te garen boven enorme vuurkuilen. De innerlijke mens moet ook versterkt worden...

Ticketverdeling verloopt zonder problemen

Onderweg probeerde de Dortmundse politie zoveel mogelijk fans zonder ticket uit de stad te houden. "De meeste bussen werden gecontroleerd", zei een andere supporter. "Maar de ticketverdeling verliep wel gesmeerd. Anderlecht had geleerd uit de match tegen Arsenal. Alle tickets waren klaar tegen dat we van de bus stapten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties