Ook de nóg jongere Anderlecht-veulens presteren sterk in Dortmund

Ook de nóg jongere Anderlecht-veulens presteren sterk in Dortmund
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de grote jongens gisteren, mochten ook de U19 van Anderlecht het opnemen tegen Borussia Dortmund. Andy Kawaya mocht daarbij de kapiteinsband omdoen. Net als gisteren werd het 1-1 in Duitsland.

De jongens van Anderlecht waren al zeker van de kwalificatie, maar wilden toch met een goeie prestatie de competitie verlaten. Uitkijken was het naar Aaron Leya Iseka, de broer van Michy Batshuayi, en Andy Kawaya. Die laatste maakte ook bij de A-ploeg al indruk.

Uiteindelijk dikte Iseka zijn mooi aantal van vijf goals niet meer aan deze vooravond. Het was Franck Mikal die na de rust de gelijkmaker tegen de touwen joeg. Dortmund kwam op voorsprong in de vierde minuut, maar eindigde de eerste helft al met tien man. Franke pakte rood.

Al gekwalificeerd

De jeugd van Anderlecht gaat door naar de volgende ronde. Het sluit de competitie af met twee punten minder dan Arsenal, maar daar zit de zege tegen Galatasaray nog niet bij. Die match staat op de officiële website van de UEFA nog steeds te boek als stopgezet. Anderlecht won die partij met 2-0.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties