McLeish vestigt hoop op tieners: "Zij moeten heel snel leren"

Robby Morren
Robby Morren
| 5 reacties
McLeish vestigt hoop op tieners: "Zij moeten heel snel leren"
Foto: © photonews

De formatie die Alex McLeish in Gent uitprobeerde, was op zijn zachtst uitgedrukt, geen succes. Dat beseft de coach die het tegen Kortrijk over een andere boeg zal gooien. Hij hoopt dat de jongeren heel snel ervaring opdoen.

Robby Morren in Genk

  • Tactiek tegen Gent was geen succes
  • Jongeren moeten héél snel leren
  • Okriashvili moet volwassen worden

"Normaal konden we in Gent nooit weggaan met een punt", gaf de Schot toe. "Dat punt is het enige wat we konden onthouden. We hebben de afgelopen weken ook veel wijzigingen in het team moeten doorvoeren", roept McLeish als verzachtende omstandigheid in.

Walsh op het middenveld

"Er staan heel wat jongeren in de basis en die moeten nu heel snel leren. Op het middenveld was het niet goed tegen Gent. Het is een tactiek die ik ook niet altijd wil gebruiken. Ik zette Walsh op het middenveld omdat mijn andere middenvelders allemaal aanvallend ingesteld zijn."

"Uiteindelijk was het een gok die wel een punt opleverde. We hebben op dit moment ook niet zoveel opties met al die geblesseerden. De jonge jongens moeten er het beste van maken en heel snel volwassen worden."

De oefenmeester sprak met Okriashvili die op enkele minuten tijd 2 gele kaarten slikte. "Hij zei dat die eerste gele kaart te streng was. Maar hij moet beseffen dat hij rekening moeten houden met het feit dat hij al een gele kaart achter zijn naam heeft."

"Dit maakt deel uit van het proces van volwassen worden. Hij moet snel leren. Met mijn ervaring probeer ik hem dit allemaal bij te brengen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties