Reactie Praet legt uit waarom het wel lukte: "We stonden vijfde voor de match, dat kan niet hé"

Praet legt uit waarom het wel lukte: "We stonden vijfde voor de match, dat kan niet hé"
Foto: © SC

Dennis Praet was weer uitmuntend tegen Oostende. Maar de laatste weken volgen bij dat spel ook de goals. En dat doet deugd voor een spelmaker die tot voor Brugge geen enkele keer scoorde.

Johan Walckiers in Anderlecht

Praet scoorde twee keer en bracht zijn seizoenstotaal zo op drie stuks. "Ik denk dat ik een goed seizoen speel", lachte Praet met enige bescheidenheid. Maar het is altijd leuk om je statistieken te kunnen opsmukken. Ik kom meer in de zestien meter de laatste weken en de ballen vallen ook al eens goed, zoals bij die tweede goal."

Dat het wel goed liep tegen Oostende na de wanprestatie tegen Moeskroen had verschillende redenen. "De Champions League zit erop en we kunnen ons nu honderd procent concentreren op de competitie. Dat speelt wel mee in de hoofden. Daarnaast zagen we voor de match dat we ineens vijfde stonden. En dat kon niet hé. Daar hoort Anderlecht niet thuis. Dat speelt op onze trots", aldus Praet.

De Gouden Schoen? Goed dat ik nu begin te scoren

Met zijn vormpeil en zijn goals is hij nu echt wel één van de favorieten voor de Gouden Schoen. "Het komt dichterbij hé", knikte Praet, die de laatste weken het item afhield. "Het is wel goed dat ik net nu begin te scoren. We zullen wel zien in de komende weken, maar nu moeten we zes op zes pakken eerst én die bekermatch winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties