Top&Flop Brugge die Scone versus de geest van de Cristal Arena

Brugge die Scone versus de geest van de Cristal Arena
Foto: © SC

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Brugge die Scone

We hebben het dit seizoen nog niet vaak meegemaakt: de beide ploegen uit Brugge die de drie punten pakken. En ook de manier waarop mocht gezien worden. Club blijft autoritair leider, na een mooie zege op Sclessin. Creativiteit? Check. Organisatie? Check. Afwerking? Check. En nog een goede doelman ook!

En ook De Vereniging mag terug op hoop leven, nadat het de punten wist thuis te houden tegen Moeskroen-Péruwelz. Dat was overigens ook meer dan verdiend, invaller Buyl toonde zich de ideale meerwaarde die de troepen van Vidarsson nodig hadden. 

Invallers doen het

Opvallend: Stephen Buyl was niet de enige die dit weekend als invaller het verschil maakte. Bij Charleroi hebben ze stilaan een ware traditie dit seizoen.

Al zeven keer zorgden de Carolo's voor het verschil met hun invallers. Coulibaly en een heel erg sterke Galvez-Lopez waren de heersers van de avond: 9 van de 28 goals werden al gemaakt door bankzitters.

D(r)ie Antwoord(en) op het veld

Er werd deze week om bevestiging geroepen. "Ze moeten het ook in de competitie tonen", aldus Hasi over zijn troepen. De kritiek op Mboyo hield ook aan, en de fans van Mechelen riepen 'Shame on you' na het debacle in Kortrijk.

De verzoening kwam er deze week in de eigen rangen: Anderlecht had geen enkele moeite met Oostende en won met scherp voetbal, Malinwa toonde weer geestdrift en aanvalsdrang (enkel Sels hield Mechelen van drie verdiende punten) en Mboyo deed met twee goals veel zand over de wondes.

FLOP

De spookcorner bij Genk

Neen, bovenstaande 'foto' is geen fout. Wij zagen geen corner, dus hebben we geen beelden en ook geen woorden over voor wat er gebeurde in de Cristal Arena.

De spookwissels bij RMP

Tot drie keer toe vroeg de arts van Moeskroen-Péruwelz om meteen te wisselen, evenveel keer weigerde coach Chihab. Zijn devies was duidelijk: liever in totaal een halfuur met een man minder spelen, dan snel een nieuwe kracht inbrengen.

Het is een oud zeer, maar het valt wel steeds meer op: als je maar 5 mensen op de bank kan/wil zetten door een gebrek aan Belgen, dan kom je snel in de problemen. We zijn benieuwd wat er in januari gaat gebeuren op Le Cannonier.

De spook-play-off 1 bij Standard?

En dan is er nog de strijd om play-off 1, waar Standard ook dit weekend weer geen goede beurt richting maakte. De aftrap van Vainqueur was een hoogtepunt, daarna viel alles weer snel als een pudding in elkaar.

Een ongeïnspireerde indruk op het middenveld en achterin, dekkingsfouten alom en daar dan ook nog eens een zwakke doelman achter: de vraag is niet meer Thuram of Kawashima, maar vooral: wie komt het opkuisen?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties