Van Wijk over vertrek 'topaankoop': "Blessure zorgde voor twijfel"

Jeroen Evens
| 1 reacties
Van Wijk over vertrek 'topaankoop': "Blessure zorgde voor twijfel"
Foto: © photonews

Na slechts een half jaar is Evander Sno vertrokken bij KVC Westerlo. De Nederlander werd nog binnengehaald als een heuse topaankoop, maar verlaat nu via het achterpoortje 't Kuipke. Dennis Van Wijk schijnt zijn licht op het vertrek.

In Voetbal International geeft Dennis Van Wijk, hoofdtrainer bij Westerlo, tekst en uitleg bij het vertrek van zijn landgenoot. “In Westerlo is weinig te doen. Een jongen als Sno zit graag bij zijn familie en vrienden. Als je geen kameleon bent, heb je hier een serieus probleem.”

De voormalige speler van Celtic, Ajax en RKC Waalwijk kwam slechts 67 minuten in actie voor Westerlo, en dat in de eerste twee competitieduels. Daarna kampte Sno met een knieblessure die hem maandenlang aan de kant hield. “Als je dan nog eens last krijgt van blessures, ga je naar de muren zitten staren en twijfelen”, laat Van Wijk nog verstaan.

Sno was iemand die niet te koop liep met zijn problemen en gevoelens, en dat vergrootte enkel maar zijn gevoel van onbehagen. “Aangezien Sno een introverte jongen is, vond hij geen klankbord. Voor beide partijen is dit de beste oplossing”, besluit Van Wijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties