Spelers Essevee bezoeken ziekenhuizen in de buurt

Spelers Essevee bezoeken ziekenhuizen in de buurt
Foto: © SC

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Zulte Waregem trok ook dit jaar met de spelersgroep naar zes ziekenhuizen in de buurt van Waregem. In elke ziekenhuis doken wel enkele spelers op om een praatje te slaan met patiënten en om cadeautjes uit te delen. Wij trokken naar het OLV-Lourdesziekenhuis in Waregem.

Aernout Van Lindt in Waregem

  • Spelers Essevee bezoeken 6 ziekenhuizen in de buurt
  • Al voor de 14e keer
  • Hart tonen voor zieke kinderen

Tot in Oudenaarde, Izegem of Tielt gingen de spelers zelfs rond, in Waregem zelf waren Karel D’Haene, Sammy Bossut, Idrissa Sylla, Djibril Paye en Yarouba Cissako op post met coach Dury om er een heel pak kamers te bezoeken.

En daar horen ook cadeautjes bij. Koekjes en posters voor iedereen die het wil, en ook nog knuffels en speelgoed voor de kinderen. Het is bovendien al de veertiende keer dat we de ziekenhuizen bezoeken met de club en is dus stilaan een traditie aan het worden. 

Groep kan inzien dat ze het goed hebben in de maatschappij

De coach vindt het alvast een geslaagd initiatief: “Ik was er de eerste keer ook al bij ja, in 2001. Het is goed dat de spelers eens kunnen zien dat ze het zelf als gezonde jonge mensen echt wel goed hebben.”

“Niet iedereen heeft namelijk dat geluk. Als je ziek bent en je kan de feestdagen niet thuis doorbrengen daardoor, dat geeft toch een ander perspectief. Maar de groep pikt dit goed op, dat doet deugd.”

Gezondheid blijft dan toch het belangrijkste

Ook kapitein Karel D’Haene, zelf papa van drie kinderen, snapt het belang van een moment als vandaag: “Jonge kinderen die ziek zijn, dat hoort niet, dat is niet normaal.”

“Als je zelf vader bent, dan denk je daar wel eens extra aan ja. De gezondheid van je familie en kinderen is en blijft het belangrijkste. Al besef ik dat zo ook wel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties