Dit is ons dream team van speeldag elf tot twintig!

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 13 reacties
Dit is ons dream team van speeldag elf tot twintig!
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We zijn alweer twintig speeldagen ver in het reguliere seizoen. Tijd om onze balans op te maken van de voorbije tien speeldagen. Het Team van het Jaar Deel II telt amper twee spelers die er bij Deel I al bij waren. Ontdek wie!

Doel

Onze doelman haalde geen enkele keer het team van de week. Mathew Ryan is dan ook geen speler met plotse onverwachte knalprestaties. Neen, Mathew Ryan is altijd goed. Zijn regelmaat helpt hem terecht aan een plek in dit elftal.

Verdediging

In de defensie komen we meteen de eerste speler tegen die zijn plek niet moest afstaan. Thomas Foket bleef bij Gent op een erg hoog niveau acteren. Beste back in de Jupiler Pro League. Oeps, hebben we dat nu hardop gezegd?

Naast hem kiezen we voor twee centrale mannen. Chancel Mbemba blijft de limieten van zijn lichaam steeds verder uittesten met een gigantisch aantal minuten én topprestaties. In het Zwarte Land heerst koning Dewaest dan weer autoritair. 

Middenveld

Op het middenveld twee centrale mannen die begonnen als een diesel. Vormer had na zijn late transfer wat tijd nodig en komt nu echt onder stoom. James Troisi begon in de laatste tien speeldagen plots met wereldgoals maken. Wat een speler, die huurling van Juve.

Voor hen nog iemand die ook in het eerste deel van het Team van het Jaar mocht blinken. Dennis Praet staat broederlijk naast dé concurrent voor de Gouden Schoen. Ook Victor Vazquez is er immers, terecht, bij. 

Aanval

Voorin hadden we in het eerste deel Depoitre en Gounongbe. Nu kiezen we voor een stevige drietand. Op rechts het genie van Charleroi, Neeskens Kebano. Op links de wervelwind van Club Brugge, Lior Refaelov en centraal de gek van KV Kortrijk, Teddy Chevalier. Stuk voor stuk klasbakken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties