D'Haene: "Kerstvoetbal heel leuk, maar je verliest wel de kerstbeleving een beetje"

D'Haene: "Kerstvoetbal heel leuk, maar je verliest wel de kerstbeleving een beetje"
Foto: © photonews

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Karel D'Haene speelt met Zulte Waregem op tweede kerstdag tegen Charleroi. "Een heel belangrijk duel", weet hij zelf. Maar hoe zit het met de kerstbeleving van de aanvoerder van Essevee? Hij kent alvast zijn klassiekers.

Door Aernout Van Lindt

“Wat er op het menu staat? Kalkoen, hé. Daar zijn we klassiek in. En met kerst mag er al eens een dessertje bij zijn, dat moet zeker kunnen”, geeft D’Haene aan tegen Voetbalkrant.com.

Om daarna snel terug de focus op de match tegen Charleroi te zetten. “Dat is een heel belangrijke wedstrijd. We zouden die toch graag nog winnen, om met een nog leuker gevoel het nieuwe jaar te kunnen ingaan.”

Geen witte Kerst? Ook geen matchen afgelast!

Wat vindt D’Haene eigenlijk van kerstvoetbal? “Heel leuk op zich dat we een wedstrijd kunnen spelen op tweede kerst, het gevoel en de beleving rond zo’n wedstrijd is altijd wel wat bijzonder.”

“Maar het is natuurlijk jammer dat je daardoor de echte kerstbeleving een beetje mist. Voor mij is Kerstdag toch een warmere, huiselijkere feestdag dan Nieuwjaar. Vroeger had je dan al vakantie en kon je zo’n dag anders beleven.”

Het wordt dit jaar – behoudens mirakels - ook geen witte kerst. “Maar dan worden de wedstrijden natuurlijk ook zeker niet afgelast”, lacht de kapitein tot besluit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties