Factcheck: Is het waar dat alleen Anderlecht schorsingen krijgt op basis van tv-beelden?

Factcheck: Is het waar dat alleen Anderlecht schorsingen krijgt op basis van tv-beelden?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De schorsing die tegen Aleksander Mitrovic werd uitgesproken voor zijn elleboogstoot aan het adres van Bruno Godeau noopte Anderlecht tot een krasse uitspraak: "Wij worden als enige club telkens weer opgeroepen op opnieuw voor de Geschillencommissie te verschijnen." Maar klopt dat wel?

"RSC Anderlecht legt zich eens te meer neer bij de beslissing van de geschillencommissie. De club heeft de beslissing genomen om verschillende redenen.

RSCA merkt echter op dat het als enige club steeds weer opgeroepen wordt omvoor de geschillencommissie te verschijnen op basis van tv beelden."

Is er iets van aan?

Zo stond het in een persbericht van RSC Anderlecht naar aanleiding van de schorsing (3 wedstrijden) op basis van tv-beelden voor Mitrovic zijn elleboog bij Bruno Godeau in de match tegen Westerlo.

Maar is Anderlecht daadwerkelijk de enige ploeg die zich dit seizoen al moest verantwoorden op basis van tv-beelden? Welneen, het tegendeel is waar. We lijsten enkele voorbeelden op:

  • Glynor Plet (Zulte Waregem) kreeg een schorsing voor een tackle op Defour in de match Zulte Waregem - Anderlecht
     
  • Pieter-Jan Monteyne (Moeskroen) kreeg een match schorsing na een tackle op D'Ulivo (WB) waar hij tijdens de match al geel voor had gehad
     
  • Joachim Van Damme (KV Mechelen) kreeg twee speeldagen aan de broek voor een elleboog tegen Cercle Brugge
     
  • Darren Keet (KV Kortrijk) kreeg in beroep alsnog een schorsing voor natrappen op Mitrovic (Anderlecht). Ook Ivan Santini kreeg een schorsing bij de Veekaa op basis van beelden.
     
  • Thibaut Van Acker (Cercle Brugge) had ook een schorsing kunnen krijgen, maar Bart Buysse werd opgeroepen. En ook Penacchio, Mmae en N'Diaye mochten zich al gaan verantwoorden dit seizoen.
     
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties