Mathew Ryan is 'Doelman van het Jaar'

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 29 reacties
Mathew Ryan is 'Doelman van het Jaar'
Foto: © Photonews

Mathew Ryan is verkozen tot 'Doelman van het Jaar'. Het Australische sluitstuk van Club Brugge haalde het voor Silvio Proto. Hij dankt de bekroning vooral aan een constant en hoogstaand niveau.

Cédric De Volder in Lint

Mathew Ryan was in 2014 dus de beste doelman op de Belgische velden. De nummer één van Club Brugge werd door de West-Vlamingen weggeplukt bij het onbekende Central Coast Mariners, maar nam de snelste lift richting top.

Al had het eigenlijk weinig gescheeld of Ryan begon op de bank bij blauw-zwart. Vladan Kujovic kreeg door een blessure de kans niet om te concurreren met de 21-jarige Ryan. De toekomst is gekend: Ryan kwam nooit meer van onder de lat.

Reflexen, luchtruim én perfecte trap

Zijn entree op Olympia is er alleszins eentje om te onthouden. The Socceroo heeft pijlsnelle reflexen, heerst - ondanks zijn gebrek aan lengte - in de lucht en heeft een perfecte trap in de voeten.

Kortom: alles wat een moderne doelman anno 2015 moet bezitten. Het is dan ook geen verrassing dat zelfs Real Madrid de naam van Ryan op het verlanglijstje heeft geschreven.

Voetjes op de grond

"Op een dag zal ik naar een grotere club in een grotere competitie vertrekken", liet Ryan daarover optekenen. "Maar momenteel kan ik me nergens beter ontwikkelen dan bij Club Brugge."

Op die manier heeft blauw-zwart de eerste prijs van de avond binnen. De kans is niet onbestaande dat ook Victor Vazquez de oppergaai mee naar Brugge mag nemen...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties