Preud'homme reageert op paars-witte Gouden Schoen: "Deze nederlaag is eigenlijk een overwinning"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 28 reacties
Preud'homme reageert op paars-witte Gouden Schoen: "Deze nederlaag is eigenlijk een overwinning"
Foto: © Photonews

Victor Vazquez kreeg vijf schamele puntjes te weinig om een gooi te doen naar de Gouden Schoen. Michel Preud'homme is er echter van overtuigd dat zijn smaakmaker gewoon zal blijven presteren. "In mijn ogen zijn er twee winnaars."

Cédric De Volder in Lint

"Maar jammer genoeg wordt er natuurlijk maar één Gouden Schoen uitgereikt", voegt Michel Preud'homme er met de glimlach aan toe. "En dat had ik ook gezegd als Victor Vazquez had gewonnen. Ik wil Dennis Praet feliciteren. Hij heeft ongelooflijke dingen gepresteerd op zijn leeftijd."

De Luikenaar herhaalt het met de regelmaat van de klok: voetbal is een ploegsport. En voor blauw-zwart moet het belangrijkste nog komen. "Al schat ik de waarde van de Gouden Schoen hoog in. Het is een belangrijke erkenning, hé."

Victor zal zich niet uit zijn lood laten slaan

"Maar ik ben er zeker van dat deze nederlaag, die eigenlijk een overwinning is, Victor niet uit zijn lood zal slaan. Iedereen kent zijn verhaal. Hij heeft keihard geknokt en afgezien om na een zware blessure opnieuw zijn topniveau te halen. Dat laat hij zich niet afnemen."

"Ik zal Club Brugge naar de titel leiden", waren de woorden van de Catalaan alvast niet misteverstaan. "Maar we moeten blijven werken", besluit Preud'homme. "Maar in een spel is het nu eenmaal de essentie om te winnen. En dat gaan we in elke competitie proberen te doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties