Reactie 28 - het nummer van Malanda en het puntenaantal van Zulte Waregem

28 - het nummer van Malanda en het puntenaantal van Zulte Waregem
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem won op het veld van Waasland-Beveren. "Een erg nuttige zege", aldus alle spelers na de partij. Maar: "Misschien was het moment na de match nog wel belangrijker."

Aernout Van Lindt in Beveren

"Na deze wedstrijd mogen we tevreden zijn met de mentaliteit die we getoond hebben tegen een stugge tegenstander. Dan kan er wel een grote glimlach af", aldus Steve Colpaert na zijn eerste minuten in lange tijd tegen Essevee TV.

Maar het moment na de match - het eerbetoon aan de overleden ex-ploegmaat Malanda - was misschien wel het moment. "Het blijft in je hoofd spoken, als je weet wat hij nog allemaal kon beleven. 20 jaar is veel te vroeg. 

Godenkind

"Het was heel triest voor de ploeg", aldus ook Ghislain Gimbert en Alessandro Cordaro aan onze redactie. Het slotwoord was voor Francky Dury: "Dit is heel moeilijk, Malanda was een echte winnaar en straalde dat ook uit. Dit blijft pijn doen, maar we wilden voor hem winnen."

"Het godenkind", aldus Bryan Verboom - die hem heel goed kende. In de zoektocht naar symboliek is het mooi dat Zulte Waregem net nu 28 punten heeft verworven door een zege in de eerste match na het tragische ongeval.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties