Dit moet je weten over de nieuwe Anderlecht-aanwinst Marin

Dit moet je weten over de nieuwe Anderlecht-aanwinst Marin
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht heeft dan toch eindelijk een vis beet: Marko Marin wordt vandaag nog voorgesteld als de nieuwe aanvallende middenvelder van paars-wit. Maar wie is hij en wat mogen we van hem verwachten?

Door Aernout Van Lindt

  • 2006-2009: Borussia Mönchengladbach
  • 2009-2012: Werder Bremen
  • 2012-nu: Chelsea (uitleenbeurten Sevilla, Fiorentina)
  • 1e goal als international: Duitsland - België (2-0)
  • Won Europa League in 2013 als Chelseaspeler

Marin werd in Bosnië-Herzegovina geboren, maar emigreerde al snel met zijn familie naar Duitsland. Daar werd hij vanuit de jeugdopleiding van Frankfurt grootgebracht, een grote toekomst werd hem toegedicht.

Ondanks zijn dubbele nationaliteit is hij momenteel Duits international, hij verzamelde al 16 caps. Op clubniveau ging hij van Frankfurt naar Gladbach, waar hij zijn eerste minuten bij het A-elftal maakte, de grote doorbraak kwam er bij Werder Bremen.

Messi van Duitsland

Chelsea kocht hem, maar leende hem na een jaartje uit. Eerst aan Sevilla, daarna aan Fiorentina. Echt doorbreken zat er niet meer in, blessures hielden hem ook dit seizoen weer lang aan de kant.

Toch zou paars-wit heel wat kunnen zijn met Matchbox, die nog altijd bulkt van het talent en vooral door spierblessures in zijn ontwikkeling is tegengehouden. De Messi van Duitsland werd hij zeker in zijn jonge tijd vaak genoemd.

Bij Anderlecht wil hij zijn carrière herlanceren. Na jaren van weinig spelen is de Jupiler Pro League misschien wel spek naar de bek van Marin, die dit seizoen enkel in de Europa League al speelde. En twee keer scoorde voor Fiorentina. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties