Davy De Beule: "Als we dat doen, moeten we in principe kampioen spelen"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 9 reacties
Davy De Beule: "Als we dat doen, moeten we in principe kampioen spelen"
Foto: © SC

Beerschot-Wilrijk heeft de inhaalrace op Esperanza Pelt ingezet. Na het verlies van die laatsten afgelopen weekend is de sterrenploeg van 4de klasse ingelopen tot op twee punten. En straks keert er nog een extra troef: Davy De Beule. De ex-eersteklassespeler bevestigt dat hij er bijna terug staat.

De Beule kende pech toen een dwarse spierscheur in de quadriceps hem voor drie maanden aan de kant zette. Sinds maandag heeft hij de training hervat en kijkt hij uit naar zijn wederoptreden. "Ik had zelf gedacht dat het iets sneller had kunnen gebeuren, maar de dokters hadden al gezegd dat het voor januari zou zijn", vertelt De Beule aan Voetbalkrant.com.

"Volgende donderdag is er een oefenmatch ingepland en daarin zal ik kunnen zien hoe ver ik al sta. Wanneer ik helemaal wedstrijdfit zal zijn, kan ik nog niet zeggen, maar ik hoop zo snel mogelijk."

Geen domme punten meer laten liggen

Net op tijd waarschijnlijk om de seizoensfinale mee in een definitieve plooi te leggen. "We moeten proberen de druk op Pelt hoog te houden. Maar eigenlijk moeten we vooral naar onszelf kijken en niet te veel domme punten laten liggen zoals voor Nieuwjaar. Als we dat kunnen, moeten we in principe kampioen kunnen spelen."

Toch ziet ook de flankaanvaller dat er met veel meer aandacht naar hen gekeken wordt dan naar de concurrentie. "Wij brengen sowieso al heel wat meer supporters mee en dat motiveert de tegenstander. Het is een gevoel van 'wij tegen allen'. Ze plooien zich allemaal dubbel om toch maar iets te pakken tegen ons. En ik weet dat iedereen naar ons kijkt, zelfs in eerste klasse, want het gaat toch nog altijd om 'Beerschot'."

Hopelijk in tweede klasse en dan beslissen

"Het is een speciale club natuurlijk. Het leeft! En daarom heb ik er ook voluit voor gekozen om hier te tekenen voor drie jaar. Ik geloof volledig in het project. Als mijn contract afloopt, zit ik in het beste geval in tweede klasse en dan zullen we zien of ik het fysiek nog aankan. Ik wil zo lang mogelijk voetballen natuurlijk."

Maar De Beule is ook al bezig met wat er na zijn carrière zal gebeuren. "Voetbal is momenteel nog altijd mijn enige professionele bezigheid, maar ik studeer ook wat bij. Personal coaching, maar wat ik daar achteraf mee zal doen, weet ik nog niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21820 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga C

Nieuwste reacties