"Vroeg of laat kan je de underdog niet meer zijn"

"Vroeg of laat kan je de underdog niet meer zijn"
Foto: © SC

Stijn De Smet is helemaal terug. Ook begin 2015 is hij een van de regulators van een geweldig goed draaiend KV Kortrijk. In 2014 waren zijn statistieken goed, en dat ondanks een aanslepende blessure. De verwachtingen voor het nieuwe jaar? Met steile ambities!

Door Aernout Van Lindt

  • 3 maanden blessureleed
  • Toch geweldige statistieken in 2014
  • In 2015 oogsten met play-off 1

“Geblesseerd zijn, dat is het meest ambetante gevoel dat er is. We kampten al met een aantal blessures en toen viel ik ook nog snel in het seizoen uit. Ik heb maanden hard moeten werken om er terug te staan.”

“Maar toch: al bij al was 2014 voor mij persoonlijk – op die drie maanden blessure na – een superjaar. Van in het begin heb ik getoond dat ik nog prima kan voetballen. Misschien dat ik zonder blessures tijdens mijn uitleenbeurten bij Gent ook daar meer had kunnen tonen.”

Niet meer flauw doen

“Nu iedereen terug fit is, heeft de coach een luxeprobleem. Toen ik terug kwam uit blessure, heb ik ook mezelf terug moeten bewijzen om mijn plek in het team terug te verdienen. Dat er iemand op de bank zit die op jouw plaats goed overweg kan, dat geeft een gezonde concurrentie.”

“We staan derde, we hebben 37 punten na 22 matchen. Zo dicht bij het einde moet je resoluut voor de top-6 gaan. Daar moeten we nu niet meer flauw over doen.”

Toch liever op stage in de zon hoor ...

“Vroeg of laat kan je niet meer de underdog zijn. We weten hoe we de top-6 moeten proberen te halen: door elke week te focussen. Wat er vorig jaar is gebeurd, kan ons helpen om het dit jaar niet opnieuw mee te maken.”

“Stage in Knokke? Ach, ik denk niet dat iedereen dat volgend jaar zal doen omdat we nu een wedstrijd ruim winnen. Daarenboven: ik ga ook liever op stage trainen met 20 graden in de zon, dan op een fiets te zitten aan de Belgische kust.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties