Anderlecht heeft een alternatief voor Praet gevonden

Anderlecht heeft een alternatief voor Praet gevonden
Foto: © SC

Ibrahima Conte keerde dinsdag terug uit Guinea van de Africa Cup en donderdag stond hij aan de aftrap van de bekermatch tegen AA Gent. En daarin speelde hij een opvallende rol.

Door Johan Walckiers

Conte speelde zijn beste wedstrijd sinds de Champions League-wedstrijd tegen Galatasaray. De aanvaller speelt normaal gezien op de flank, maar kan het blijkbaar ook als nummer 10. En dat is een heel leuke conclusie voor Besnik Hasi, die nog steeds Dennis Praet moet missen.

"We hebben ook nog Marin, maar die heeft te veel achterstand. We wilden hem snel matchritme laten opdoen en dan kan het gebeuren dat hij een mindere prestatie heeft zoals tegen Zulte Waregem. Maar dat Conte ook die creativiteit kan brengen, is heel leuk voor mij. We weten dat hij kan voetballen en nog beter kan zelfs", aldus Hasi.

Zijn gebruiksaanwijzing

Een collega die hem bij Gent lange tijd aan het werk zag, gaf ons trouwens de gebruiksaanwijzing om met hem om te gaan: laat hem niet elke wedstrijd spelen of anders gaat hij zweven en denkt hij alles te kunnen. Ook een goeie raad voor Besnik Hasi dus. "Ik vond het wel leuk op de tien", lachte Conte achteraf.

"Of ik Praet kan vervangen? Ik speel waar de coach me zet, maar ik weet dat ik het kan", aldus de Guineeër. Nu hem dus met de voeten op de grond houden en hopen dat hij dit elke week kan brengen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties