Van Veldhoven redder van Westerlo: "Juiste man op juiste plaats"

Van Veldhoven redder van Westerlo: "Juiste man op juiste plaats"
Foto: © photonews

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

De trainerswissel bij Westerlo is een groot succes. Harm Van Veldhoven leidde Westerlo met een knappe 7 op 9 naar veilige oorden in het klassement. Wat is het geheim van de oefenmeester uit Mol?

Door Robby Morren

Dennis Van Wijk bracht Westerlo terug naar de Belgische topklasse en begon uitstekend aan het seizoen, maar werd na een zeer magere 3 op 27 aan de kant geschoven. Een geniale zet van manager Herman Wijnants, zo blijkt nu.

Onder Van Veldhoven won Westerlo tegen Zulte Waregem en Cercle en hield het Standard op een gelijkspel. Wij vroegen de coach, Nils Schouterden en Mitch Apau waarom de trainerswissel rendeert.

Ik ben gewoon mezelf gebleven en heb hard gewerkt

"Ik ben eigenlijk gewoon mezelf gebleven en heb hard gewerkt", blijft Van Veldhoven bescheiden. "Ik heb getracht om de jongens te ondersteunen. De dingen die we graag zien op het veld zijn arbeid, overleg en organisatie."

Mitch Apau merkt duidelijke verschillen. "We spelen nu meer voetbal, we hebben veel meer geduld aan de bal. We wachten het juiste moment af om toe te slaan."

"De trainerswissel heeft inderdaad gerendeerd", aldus Schouterden. "We spelen nu anders en dat draait goed uit. Het is een rustige coach. Hij is de juiste man op de juiste plaats voor ons. We hebben nu het gevoel van de overwinning te pakken en ik wil dat graag zo houden."

Standard cruciaal

Volgens Van Veldhoven zelf was het gelijkspel tegen Standard cruciaal. "Misschien was dat wel de belangrijkste match. Toen werkte ik nog maar een week met deze spelers samen."

"Op Zulte Waregem zag je dat wij enorm fris voetbalden in de omschakeling. Het waren drie verschillende wedstrijden en iedere keer hebben we op onze kwaliteiten gespeeld." Dit wacht een grote uitdaging: de verplaatsing naar AA Gent.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties