Anele merkt: "Tegenstanders hebben geen schrik meer om naar Genk te komen"

Anele merkt: "Tegenstanders hebben geen schrik meer om naar Genk te komen"
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Met nog 6 wedstrijden te gaan zit Racing Genk niet langer in de top zes. Sterkhouder Anele weet dat play-off 1 halen absoluut moet voor een club als Genk. Hij gelooft rotsvast in de goede afloop, maar roept zijn ploegmaats wel op om voor de spiegel te staan.

Door Robby Morren

  • Play-off 1 halen is een must
  • Efficiëntie voor doel moet omhoog
  • Iedereen moet voor spiegel gaan staan

"We moéten in de top zes geraken, play-off 1 halen is een must. Je krijgt niets voor niets, we zullen er hard voor moeten werken. Kara is terug, we zijn blij dat hij nog bij Genk is en dat moet een boost aan het team geven."

"We moeten meer doelpunten scoren", legt Anele de vinger op de wonde. "Tegen Charleroi en Oostende hadden we voldoende mogelijkheden maar de bal moet tegen de netten. Tegen Waasland-Beveren moeten we winnen."

We hebben voldoende talent en potentieel

Na het kampioenenjaar kwamen teams met het nodige respect naar Genk, maar Anele zag dat de afgelopen tijd veranderen. "Ik zie dat teams geen schrik meer hebben om naar Genk te komen en dat was in het verleden wel zo."

"We hebben talent en potentieel om bij die top zes te eindigen. Moet ons resterende programma moet dat lukken", aldus de verdediger. Hij hoopt dat al zijn ploegmaats hun beste niveau bovenhalen. "Iedere speler moet voor de spiegel gaan staan en zichzelf de vraag stellen of hij wel alles geeft voor Genk."

Op links

Ondertussen blijven Tshimanga en Hamalainen onbeschikbaar. Daardoor speelt Castagne op rechts en moet Anele naar de linksback verhuizen. "Dat heeft soms wel een invloed op mijn spel, maar ik probeer te helpen waar de coach mij nodig heeft."

"Castagne doet het goed, ik heb er geen enkel probleem mee. Ik zeg hem soms ook dat hij goed bezig is en dat hij zo moet doorgaan. Dit zorgt voor meer concurrentie en dat is alleen maar goed voor het team."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties