BREAKING: Steven Martens geeft er de brui aan als CEO bij de voetbalbond

BREAKING: Steven Martens geeft er de brui aan als CEO bij de voetbalbond
Foto: © SC

Na iets meer dan vier jaar is er een einde gekomen aan de samenwerking tussen de Belgische voetbalbond (KBVB) en Steven Martens. De CEO stapte zelf op nadat hij de afgelopen weken zwaar onder vuur was komen te liggen.

Na het WK in Brazilië werd de druk op Martens stelselmatig opgevoerd. Het begon met het hotel van de spelersvrouwen dat niet geannuleerd werd. Goed voor een rekening van een slordige 300.000 euro.

Maar daar bleef het niet bij. Een dispuut omtrent de hoge bonussen, de Duivels-camping die illegaal bleek te zijn en de jaarrekening die enkele weken geleden uitlekte, deden hem nu de das om.

"Mijn vader heeft me altijd geleerd om geen beslissingen op emotionele momenten te nemen", vertelde hij een tiental dagen geleden nog. Nu houdt de CEO de eer toch aan zichzelf.

Martens gaf op de de webstek van de KBVB al tekst en uitleg bij zijn ontslag. Lees hieronder de integrale verklaring.

Beste voetbalvrienden,

Na veel en diep nadenken en veel overleg met mijn familie en vrienden heb ik besloten mijn mandaat als CEO van de Belgische Voetbalbond ter beschikking te stellen.

Ik ben vandaag erg trots op wat we samen in 4 jaar ambitieuze groei hebben bereikt. De KBVB is een moderne dynamische organisatie geworden waar een groep sporttechnische en business mensen kunnen werken in een uitdagende omgeving. De omkadering van onze nationale ploegen is vandaag af en op vlak van communicatie en commercialisering staan we verder dan ooit. Ook hebben we ons voetbal, in samenwerking met al onze clubs en hun medewerkers digitaliseren en moderniseren. Ook op bestuurlijk vlak zijn grote hervormingsstappen gezet.

Onze strategische doelen “Groeien en Winnen” van 2011 zijn dan ook op schema. Je kan ze volgen via progress.belgianfootball.be.

Uiteraard hebben we in die snelle hervormingen en veranderingen ook een aantal fouten gemaakt, waar we vandaag uit geleerd hebben voor de toekomst.

Ik ben niet te beroerd om dat toe te geven.

De KBVB blijft echter een ledenorganisatie en een aantal leden hebben op een aantal vlakken een fundamenteel andere visie op de toekomst dan ik. Het spel wordt ook erg hard en persoonlijk gespeeld. Ik heb daarover met mijn familie overlegd en ik wil mijn tijd opnieuw in ambitieuze projecten kunnen stoppen.

Het is mijn overtuiging dat de situatie van de laatste maanden nefast is voor ons voetbal en ik zou, door een stap opzij te zetten, ons voetbalbestuur opnieuw willen rationaliseren en normaliseren.

Ik wens oprecht iedereen, in de organisatie maar ook in alle clubs, die bijgedragen hebben tot onze evolutie van de laatste jaren oprecht te bedanken en ik weet zeker dat de verandering voor ons voetbal onomkeerbaar geworden is.

Ik hoop dat de Belgische Voetbalbond ambitieus mag blijven en dat dat #tousensemble kan. 

Sportieve groet,

Steven

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties