Het ontslag van Martens heeft ook weerslag op 'Dossier Eurostadion'

Het ontslag van Martens heeft ook weerslag op 'Dossier Eurostadion'
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteren stuurde Roger Vanden Stock een communiqué de wereld in waarin hij zijn spijt weergeeft over het (gedwongen) ontslag van KBVB-CEO, Steven Martens. Of hoe ontslagen bij de Bond ook hun weerslag hebben op de clubs.

Anderlecht zit met de situatie verveeld omdat Steven Martens één van de vurigste aanhangers was van het Eurostadion en dat de oppositie nu in feite gewonnen heeft. Martens en Vanden Stock hadden al onderhandeld over een huur van het nieuwe stadion in Brussel en mogelijk komt - na de voorzittersverkiezingen - één van de hevige tegenstanders van die deal aan de macht.

Dubbele functie

Roger Vanden Stock zit nu met de situatie verveeld omdat zijn eigen neef en bestuurder bij Anderlecht, Philippe Collin, Martens heeft geslachtofferd omdat zijn eigen positie, die al jaren ter discussie staat, te beschermen. Collin zijn dubbele functie bij Bond en paars-wit heeft al voor veel stof ter discussie gezorgd.

Bij Club Brugge bijvoorbeeld hekelen ze soms luidkeels, soms heel zachtjes dat Collin zo'n grote invloed heeft binnen de Technische Commissie. Dat Anderlecht al jaren roept achter een nieuw stadion en met het Eurostadion een buitenkansje zag, is een doorn in het oog van Club en zijn aanhangers.

Serieuze klap

Zij azen ook al jaren op nieuwe stadions, maar krijgen - net als Anderlecht - niet de nodige fondsen of hulp van gemeente of stad voor elkaar. 'Oneerlijke concurrentie', hoorden we al vaak. Dat Martens nu weg is, lijkt een triomf voor de tegenstanders en een serieuze klap voor Anderlecht. Benieuwd wat zijn opvolger ermee gaat aanvangen... (JW)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties