Reactie Essevee-talent wil zeker geen uitleenbeurt: "Zit bij een van de beste coaches"

Essevee-talent wil zeker geen uitleenbeurt: "Zit bij een van de beste coaches"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bryan Verboom was nog steeds geblesseerd bij Essevee, dus moest Charni Ekangamene opnieuw opdraven aan de Gaverbeek. De gelegenheidslinksachter is blij met de speelkansen die hij krijgt. En hij leert bij, met grote stappen.

Door Aernout Van Lindt

“Ik ben voornamelijk een middenvelder, dat klopt”, aldus Ekangamene. “Maar de linksback is niet echt iets nieuws voor me. Bij de nationale jeugdreeksen – U16 tot U18 – speelde ik vaak op die plaats. Ik weet dus wel hoe het moet en ben ook linksvoetig, dat helpt.”

Polyvalentie als troef uitspelen

“Eigenlijk ben ik pas na mijn opleiding verdedigende middenvelder geworden. Dat ik op meerdere plaatsen uit de voeten kan? Dat kan een voordeel zijn en is goed voor mijn ontwikkeling.”

Het was al een bewogen seizoen voor Zulte Waregem, en dus ook voor Ekangamene: “Toen ik hier kwam, dacht ik inderdaad dat we gingen spelen voor play-off 1, ondertussen ligt de focus op redding en play-off 2.”

Leer hier veel bij

Toch is ook de linksachter van dienst tevreden van zijn seizoen: “Ja, ik kan best tevreden zijn. Ik leer altijd bij en heb toch wel al wat stappen gemaakt, al is het geen eenvoudig seizoen.”

Ekangamene ligt nog langdurig onder contract aan de Gaverbeek – hij tekende voor vier seizoenen – en dus zou je voor de youngster eventueel aan een uitleenbeurt denken om meer speelkansen te krijgen. “Neen, daarvoor leer ik hier te veel bij op training. Bij een van de beste coaches van België”, was er ook lof voor Francky Dury.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties