"Moeskroen hoofdkandidaat voor PO3, cruciaal weekend voor Lierse"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 8 reacties
"Moeskroen hoofdkandidaat voor PO3, cruciaal weekend voor Lierse"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de verwikkelingen van afgelopen weekend belooft de degradatiestrijd spannender dan ooit te worden. Op vier speeldagen van het eind komen nog vier ploegen in aanmerking voor PO3. "Maak daar maar drie van", klinkt het bij analist Eddy Snelders.

"Ik acht Moeskroen kansloos", opent hij in gesprek met Voetbalkrant.com. "Ik ga ervan uit dat die ploeg sowieso in PO3 terecht komt. Met de 0 op 24 komen ze zelfs in aanmerking om rechtstreeks te zakken."

"De match tegen KV Oostende was ideaal om die negatieve spiraal te doorprikken", vond Snelders. "Dat is hen niet gelukt. Met nog drie uitmatchen, waaronder een verplaatsing naar Brugge, wordt het moeilijk."

13. Waasland-Beveren

(25 punten)

14. Moeskroen-Péruwelz

(23 punten)

15. Cercle Brugge

(23 punten)

16. Lierse SK

(21 punten)

Standard UIT

Lokeren UIT

Zulte Waregem THUIS

Mechelen UIT

Gent THUIS

Club Brugge UIT

Standard UIT

Genk THUIS

KV Oostende UIT

Westerlo THUIS

Kortrijk UIT

Gent UIT

Sporting Lokeren THUIS

Sporting Charleroi UIT

Mechelen THUIS

Kortrijk THUIS

Blijven over: Waasland-Beveren, Cercle Brugge en Lierse. "De speeldag van dit weekend zal voor Lierse doorslaggevend zijn. Als Lierse geen punten haalt op Mechelen zullen ook zij erbij zijn", aldus Snelders.

"Kunnen ze in de flow die ze nu hebben iets sprokkelen, dan wordt het link met Cercle. De vertoning van afgelopen zaterdag op het Lisp was een kudde makke lammetjes die zich naar de slachtbank liet leiden. Dat was dramatisch slecht."

Alle vier loodzwaar

De vier ploegen bekampen elkaar niet meer onderling, maar kennen wel allemaal een loodzwaar slot. "Dat is de eerlijkheid van de laatste vier matchen", besluit Snelders. "Het vertrouwen van het moment kan enorm doorwegen."

"Dat heeft Waasland-Beveren geëtaleerd tegen een KV Kortrijk dat nog in de euforie van de zege tegen Club zat. De Waaslanders komen niet meer in gevaar. Brepoels en zijn mannen hebben meer motivatie en scherpte om links of rechts nog een puntje te rapen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties