Anderlecht gewaarschuwd: Dinamo Moskou ploeg vol bekenden!

Anderlecht gewaarschuwd: Dinamo Moskou ploeg vol bekenden!
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht neemt het vanavond in de 1/16de finales van de UEFA Europa League op tegen het Russische Dinamo Moskou. De Russische competitie is voor veel Belgen relatief onbekend. Hoog tijd om de spelerskern van Dinamo eens onder de loep te nemen.

RSC Anderlecht moet vanavond vol aan de bak in het kader van de 1/16de finales van de UEFA Europa League. Paars-wit ontvangt Dinamo Moksou in het eigen Van den Stock stadion. 

De Russische club is geen grote naam in Europa maar heeft toch een hoop bekende spelers op de loonlijst staan. Een overzicht:

Alexander Büttner: Nederlander die vijf seizoenen speelde in de Eredivisie. Verkaste in 2012 naar Manchester United waar hij in totaal deelnam aan 13 Premier League wedstrijden. Dinamo betaalde 5.500.000 euro voor hem.

William VainqueurFransman die tot juli vorig jaar uitkwam voor Standard Luik. Anderlecht toonde ooit nog interesse in de middenvelder. Vainqueur is bekend om zijn balrecuperatie, stevig schot en vaak snedige tackles.

Christopher Samba: Congolees die in 2012 van Blackburn Rovers naar Anzji verkaste voor ruim 14.000.000 euro. Hij raakte vooral bekend toen een racistische supporter van Lokomotiv Moskou een banaan naar zijn hoofd gooide.

Douglas: Nederlander die tussen 2007 en 2013 uitkwam voor FC Twente. Onder leiding van Michel Preud’homme verloor hij op de laatste speeldag de competitie aan Ajax, maar won hij de KNVB beker.

Balázs Dzsudzsák: Hongaar die tussen 2007 en 2011 voor PSV Eindhoven uitkwam. In de zomer van 2011 ging hij naar Anzji Machatsjkala. Vertrok echter snel richting Dinamo Moskou dat maar liefst 15.000.000 euro voor hem neertelde.

Aleksandr Kokorin: Deze Russische aanvaller is vooral bekend door zijn deelname aan het EK in 2012 en het WK in 2014. Zijn marktwaarde bedraagt 18.000.000 euro.

Mathieu Valbuena: Wellicht de bekendste naam bij Dinamo. De kleine Fransman speelde lange tijd voor l'OM. Speelde al 38 interlands voor Les Blues. Zijn huidige marktwaarde bedraagt 14.000.000 euro.

Kevin Kuranyi: Deze 32-jarige Duitse centrumspits maakte vooral naam door zijn passages bij Vfb Stuttgart en Schalke 04. Hij maakte ook deel uit van de Mannschaft op het EK 2004 en op het EK van 2008.

Igor Denisov: Russische voetballer die tussen 2002 en 2013 uitkwam voor Zenit Sint-Petersburg. Denisov speelde al vaker tegen Anderlecht met Zenit.

Joeri Zjirkov: Deze Rus komt sinds 2013 uit voor Dinamo Moskou. De linksback is vooral bekend van zijn passage bij CSKA Moskou en Chelsea FC. Chelsea legde destijds 20.000.000 euro voor hem neer.

Hoewel Dinamo vooral teert op zijn rijke geschiedenis, kan Anderlecht maar beter op zijn hoede zijn. De laaste titel dateert al van 1976 maar de club staat momenteel wel 3de in de Russische competitie

Een belangrijk voordeel waar Anderlecht van kan profiteren, is de winterstop. In Rusland worden er namelijk geen wedstrijden gespeeld tussen 7 december en 7 maart. De Russen zullen dus zeker matchritme missen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties