Hemel boven Eendracht Aalst klaart volgende week op

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 9 reacties
Hemel boven Eendracht Aalst klaart volgende week op
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De helft van de tweedeklassers zet alle zeilen bij om de licentie voor komend seizoen rond te krijgen. Eendracht Aalst, dat niet langer in het verouderde Pierre Cornelisstadion terecht kan, hoopt dat de hemel volgende week opklaart.

Yannick Van Aken, manager van de Ajuinen, geeft bij Voetbalkrant.com een laatste stand van zaken mee. "Van licentiemanager Nils Van Branteghem kregen we extra tijd om met een oplossing over de brug te komen. Die hopen we volgende week in ons dossier op te nemen."

Die oplossing is met zekerheid verhuizen. "Een aanpassing van het huidige stadion vraagt een gigantische investering - ruim 1 miljoen euro - van de stad Aalst."

Stadion heeft geen potentieel om ambitieus te zijn

"Het is te gek om zo'n som op te hoesten om het probleem voor enkele jaren te verhelpen", zegt Van Aken. "Het stadion heeft geen potentieel om verder ambitieus te zijn. We gaan op zoek naar een andere locatie in afwachting van het nieuwbouwproject."

Eendracht Aalst wil vier tot vijf jaar in Denderleeuw gaan voetballen. "Er zijn niet veel alternatieven. In tussentijd is het klaar dat enkel het Van Roystadion in Dender een optie blijft. We maken ons sterk dat we volgende week duidelijkheid kunnen scheppen. Als club hebben we er een goed oog in."

Geen sprake van 'voor wat hoort wat'

Voorzitter André Van Roy ijverde lange tijd voor een fusie als tegemoetkoming? "Voor Eendracht Aalst speelt enkel de nieuwe thuisbasis een rol", besluit Van Aken.

"Voor ons is er geen sprake van 'voor wat hoort wat' en zodoende een fusie. We willen elders gaan spelen in afwachting van het moment dat we naar onze eigen infrastructuur kunnen terugkeren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties