Reactie Anderlecht zet Club onder druk: "We rekenen niet meer op de halvering"

Anderlecht zet Club onder druk: "We rekenen niet meer op de halvering"
Foto: © Photonews

Anderlecht staat op één punt van Club Brugge. Dat ze op de bus van Genk naar huis een feestje gebouwd zullen hebben, zag je al aan de gezichten toen de spelers uit de kleedkamer kwamen. Terugkomen van zeven punten achterstand, dat geeft blijkbaar een serieuze boost.

Johan Walckiers in Genk

Silvio Proto verwoordde wat er leeft in de groep. "Wij moeten nu goed zijn en geen punten meer laten liggen. Club Brugge zit blijkbaar in een dip en ik hoop dat die blijft duren tot de finale van de Beker. En neem er de play-offs ook maar bij", grapte hij. 

Alhoewel 'grappen'... Bij Anderlecht hopen ze inderdaad dat Club te vroeg in vorm was. "Wij zijn er bijna. Er optbreekt niet veel meer voor we echt op onze top zitten", aldus Defour. "Dit weekend was belangrijk voor ons, maar het is niet beslissend. Het was wel goed voor het vertrouwen. Zo blijven we Club onder druk zetten."

Hopelijk duurt die dip van Club tot bekerfinale... En neem er de play-offs maar bij

"Wij zijn samen met Gent de winnaars van het weekend", knikte Deschacht. Het illustreert dat Anderlecht zelf niet echt gerekend had op een terugval van de concurrentie. "Het gaf ons in ieder geval een boost. We hadden eigenlijk gerekend op die halvering van de punten. Maar dat doen we nu niet meer..."

Wie gaat er als leider de play-offs in? Het worden nog drie spannende weken waarin nog veel kan gebeuren. Maar uiteindelijk is er nog niets beslissend.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties