Rel in jeugdreeksen omwille van 'flamingante' arbiter

Caroline Tonnelier
| 5 reacties
Rel in jeugdreeksen omwille van 'flamingante' arbiter
Foto: © SC

Opschudding in de jeugdreeksen. Daar dient Hoek klacht in bij de KBVB omdat een jeugdspeler geel zou gekregen hebben omdat hij Frans sprak op het veld.

De betrokken scheidsrechter ontkent de feiten echter tegenover Het Nieuwsblad. "Waarom zou ik dat doen? Ik ben zelf Franstalig opgegroeid." Waarom gaf hij de kaarten dan wel?

"Ik heb wel een speler een tweede gele, en dus rode kaart gegeven omdat hij de doelman van de tegenpartij had uitgescholden in het Frans. Maar geloof me, als hij hetzelfde had gezegd in het Nederlands, had ik hem evengoed uitgesloten. De andere kaarten waren voor brutaal spel en te felle kritiek op een van mijn beslissingen."

Welles-nietesspel

De ouders komen met een ander verhaal. De scheidsrechter zou al voor de match verwittigd hebben dat wie Frans sprak geel zou krijgen. En hij hield woord volgens hen: een speler kreeg geel omdat hij met zijn ouders Frans sprak, een andere om verduidelijking te vragen aan de ref in het Frans. 

De tweede gele kaart zou er gekomen zijn na een woordenwisseling tussen ploeggenoten na het missen van een goal. De club dient een klacht in: "De houding van de scheidsrechter was onaanvaardbaar", zo klinkt het. De man in kwestie is er gerust in: "Laat ze maar doen. Ik ben er zeker van dat ik uiteindelijk toch gelijk krijg."

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties