Wie haalde het team van de week?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 16 reacties
Wie haalde het team van de week?
Foto: © SC

We kregen een interessant voetbalweekend voor de kiezen. Van de ontsnapping van Standard vrijdag over de blamage van Westerlo tot aan de toppers van gisteren. We hadden materiaal genoeg om het team van de week te kiezen.

Doel

In doel kiezen we deze week voor Nicolas Penneteau. Charleroi pakte dan wel het eerste tegendoelpunt in een maand tijd, maar de doelman hield zijn ploeg in de wedstrijd met enkele knappe saves.

Verdediging

Ook achterin vinden we een Carolo die het aandurfde om het feestje van Oostende -vuurwerk bij een nederlaag, het blijft vreemd- durfde te verknallen. Dewaest was defensief sterk én scoorde. Ook Kosanovic verdient zijn plaats in het team van de week.

De verdediger van Mechelen speelde sterk en zorgde voor gevaar met zijn corners. De Oscar in de defensie ging toch naar Rami Gershon. De Israëliër was tegen Club op geen foutje te betrappen en voetbalde uitstekend uit. Zijn interceptie voorkwam bovendien een reuzenkans voor De Sutter.

Middenveld

Op het middenveld was het drummen voor de plaatsjes. Rowell was geweldig tegen Standard, maar haalt het uiteindelijk net niet. Steven Defour staat er wel in, hij was de draaischijf in de zege van Anderlecht tegen Racing Genk. Het uitdagende gedoe bij zijn goal was onnodig, maar toch. Knappe match.

Voor hem vinden we Neeskens Kebano. Vorige week nog in het vagevuur na de penaltymisser tegen Gent, deze week was hij dé man in Oostende met twee goals en een assist. Danijel Milicevic gaf dan weer een masterclass 'hoe een verdediging openrijten met één pas' in Gent. Hanni scoorde tegen Lierse en was all-round goed.

Aanval

Voorin komen we eerst bij Imoh Ezekiel aan. Hij is de spits die Standard in de heenronde zo hard gemist heeft. Hij zorgde er samen met Hamad voor dat de Rouches toch nog wonnen van Waasland-Beveren.

Naast hem vinden we de aanvalslinie van KV Kortrijk. Ivan Santini maakte er vier(!) en pakte daarmee de Gouden Stier af van Depoitre. Chevalier tekende voor twee goals én twee assists en is assistenkoning. Wat een weelde aan de Leie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties