FC Etalage: om deze spelers uit de JPL zal deze zomer worden gevochten

FC Etalage: om deze spelers uit de JPL zal deze zomer worden gevochten
Foto: © photonews

Thomas Meunier werd vandaag in verband gebracht met zowel Wolfsburg als Borussia Dortmund. Maar hij is niet de eerste (en ook niet de laatste) speler uit de Jupiler Pro League die in verband wordt gebracht met een mooie zomertransfer. We kunnen er zelfs een heel elftal opsommen zonder problemen.

Doel

In doel mogen we deze zomer zeker en vast charmeoffensieven verwachten in Jan Breydel. De grote clubs hebben ondertussen allemaal gezien wat Maty Ryan kan, sinds de winst van de Asian Cup staat hij extra op het verlanglijstje van veel toppers.

Verdediging

Thomas Meunier lijkt meer dan ooit in de belangstelling te staan van diverse clubs. De vraag is niet langer of hij vertrekt, maar welke topper hem komt wegkapen. Op de andere flank mogen we zeker interesse verwachten voor Obradovic, die bij Mechelen helemaal terug van weggeweest is.

Centraal is het al geweten dat er diverse clubs azen op Chancel Mbemba. Scouts troepen samen om ook deze bonk van een verdediger uit het Astridpark te lepelen. Bij Genk zat Kara Mbodj al dicht bij een Engels avontuur.

Middenveld

Op het middenveld staan ook enkele Anderlechtyoungsters te trappelen. Kan paars-wit Tielemans, Praet & co in het land houden, of wenkt Porto of een ander team met het grote geld? Ook rond de figuren Vazquez en Vanaken zal er weer veel te doen zijn, of trekt die laatste gewoon naar Brugge en houdt hij het zo 'binnenlands'?

Aanval

In onze klassieke 4-4-2 met een twist kiezen we voor twee aanvallers. Aleksandar Mitrovic werd door Anderlecht binnengehaald voor vijf miljoen euro, mogelijk komt er deze zomer wel een team met minstens het dubbele aanzwaaien. En op de manier waarop Moses Simon sier maakt bij AA Gent lijken ze ook hem niet lang te kunnen houden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties