Praet kan Anderlecht dat beetje extra geven

Praet kan Anderlecht dat beetje extra geven
Foto: © Photonews

Dennis Praet staat zondag weer op het veld, daar mogen we zeker van zijn. Waarschijnlijk geeft Besnik Hasi hem slechts een halfuurtje of iets meer speeltijd, maar voor de bekerfinale is hij klaar, dat konden we gisteren zelf zien.

Maandagavond werd het al duidelijk dat Praet klaar is voor zijn rentree te maken. Dinsdag ondervond hij lichte hinder na de wedstrijd met de beloften, maar woensdagnamiddag werkte de Gouden Schoen de volledige training af met de eerste ploeg. 

Ietsje extra

En daarbij werd direct duidelijk wat Anderlecht gemist heeft. Praet is immers een nummer 10 zoals paars-wit er geen andere in zijn rangen lopen heeft. Ibrahima Conte en Youri Tielemans deden het op bepaalde momenten niet slecht, maar Praet heeft dat ietsje extra.

En dat kunnen we ook verduidelijken. Op training liet hij nog maar eens zien wat zijn grootste kwaliteiten zijn: overzicht en ruimte voor zichzelf creëren. Ruud Gullit zei het zondag nog op de NOS: "Ik mis iets bij de Nederlandse spitsen. Ze kunnen geen van allen nog wegdraaien bij hun tegenstander."

Ruimte en overzicht

Dat is nu net wat Praet wel kan en zo ruimte voor zichzelf creëert. De middenvelder kan met één schijnbeweging en een aanname met buitenkant rechts een tegenstander zo makkelijk in de wind zetten. Daarnaast heeft hij ook nog het overzicht, want nog voor hij zijn bal controleert, kijkt hij waar zijn maats lopen.

Dat is iets wat we de laatste tijd gemist hebben bij Anderlecht: een gebrek aan creativiteit en overzicht. Mitrovic moest het maar oplossen. Nu krijgt paars-wit terug dat inventieve en onvoorspelbare. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties