Het is D-Day op het Kiel: "Maar verlies is het einde van de wereld niet"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 13 reacties
Het is D-Day op het Kiel: "Maar verlies is het einde van de wereld niet"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het paarse deel van Antwerpen telt momenteel af naar vanavond. KFCO Beerschot-Wilrijk ontvangt namelijk Esperanza Pelt voor dé absolute topper in vierde klasse C. Bij winst is de titel zo goed als binnen. "Maar verlies is het einde van de wereld niet", houdt Urbain Spaenhoven de druk af.

Door Cédric De Volder

Esperanza Pelt stond lange tijd aan leiding in vierde klasse C. Meer zelfs: de Limburgers zijn de enigen die er dit seizoen al in slaagden om KFCO Beerschot-Wilrijk een nederlaag aan te smeren. "Ik hoop dan ook dat mijn spelers revanche willen nemen."

Het zijn de woorden van Urbain Spaenhoven. Al is de wereld ondertussen gedraaid. De paarshemden tellen al zeven punten voorsprong op Pelt. Met andere woorden: winst vanavond staat gelijk aan de titel, punt.

De jongens trainden enorm scherp. Maar eigenlijk heeft dat niets met de topper te maken

"Maar verlies is het einde van de wereld niet", aldus de coach. "De jongens trainden deze week enorm scherp. Maar eigenlijk heeft dat niets met de topper te maken. Dat doen we elke week, hoor."

Het is duidelijk: Spaenhoven leeft ontspannen naar de topper toe. "Al heb ik wel gemerkt dat er de voorbije dagen van alle kanten aan de spelers werd getrokken. Al is dat natuurlijk ook een deel van de uitstraling van Beerschot-Wilrijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga C

Nieuwste reacties